炽工房 (西环)📍西环高街111号地舖高街自从地铁通咗车之后越开越多唔同嘅食肆!呢个铺位历年来都转换过唔同嘅菜式,而WoW Lab 嘅氛围系最为年轻,炸鸡汉堡日本啤,加埋打卡彩绘墙,绝对系可以吸引到附近一班大学生嚟帮衬!所以晚市时段亦都比较full!👩‍🍳WOW PORK CHOP BURGER 猪扒包 $78Order时职员已经同咗我哋讲,大约要等15至20分钟,系一款精心炮制嘅菜式!外表脆脆嘅黑炭汉堡加甜甜辣辣小许咖喱味嘅猪扒 (酱汁味有少少似辣鱼蛋酱味,超惹味),配料仲有腌甘笋同青瓜丝,系一个出色韩风味浓嘅猪扒汉堡!有惊喜!伴碟仲有几个洋葱圈,香脆外皮入边包住饱满嘅洋葱。洋葱圈食得多,但系有诚意嘅洋葱圈已经好耐冇遇过!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👩‍🍳 WoW Fried Chicken Set 滋味脆鸡套餐 $66套餐包括原味滋味脆鸡两件,薯条/牛油粟米,同埋汽水一罐。炸鸡热辣辣,外脆内软又多汁,绝对系高质炸鸡!👩‍🍳 WoW LAB's Wings Platter 招牌鸡翼拼盘 $98拼盘里面有两款单骨滋味鸡翼、薯条、洋葱圈,亦都包括两个酱汁 (茄汁,蜜糖芥末)。单骨鸡翼方便又容易食
炽工房 (西环)
📍西环高街111号地舖

所以晚市时段亦都比较full!

猪扒包

滋味脆鸡套餐

拼盘里面有两款单骨滋味鸡翼、薯条、洋葱圈,亦都包括两个酱汁 (茄汁,蜜糖芥末)。单骨鸡翼方便又容易食,一款系原味,另一款系辣辣地嘅芥末酱!炸得好香又嫩滑❤️👍🏻❤️
招牌鸡翼拼盘

❤️ 食物样样都好味,猪扒包尤其出色有惊喜!虽然我哋今次冇叫啤酒,但见到有宣传happy hour 每杯 Stella 都系$38,仲要买二送一!整条高街都有好多酒吧,但相信价钱呢间真系最吸引!另外仲有日本 Orion 支装啤酒可以选择。如果下次再黎而冇渣车嘅话我哋一定会啤酒配炸鸡!😋😋😋😋

2022-11-13
猪扒包