呢间台湾淡水起家既台饮店💛未过江龙之前,本来都觉得 #鹿角巷 既黑糖鲜奶唔错,后者系几年前应该系第一间主打黑糖鲜奶既台饮店,当时系尖沙咀isquare对面街要排成个钟先买到一杯😫 自从系佐敦饮过呢间台饮店既黑糖鲜奶之后就无再帮衬其他,因为佢既味道真系无可取替😋-上个月知道呢间台饮店终于进驻葵广真系好兴奋,寻日去扫街即刻忍唔住要去帮衬🤤可能因为刚开业未有太多人知道佢既存在,星期日下昼居然无咩客人😳 更估唔到既系而家佢地都有会员制,只要储够指定印仔就可以得到享有9折优惠既会员卡一张,咁就更抵饮🥳******************************✨黑糖珍珠鲜奶2.0🥤($33)作为排名第一既2.0比正常版既黑糖珍珠鲜奶多30%鲜奶份量,价格只系相差3蚊👌🏻同其他台饮店一样,黑糖鲜奶都系甜度同冰度固定无得调整,但呢度既出品绝对令人放心👐🏻,事关佢地既制作有自己一套黄金比例,每杯饮品既黑糖珍珠都会用电子秤量过,并非freestyle🚫而佢地既黑糖珍珠真系超级、超级、超级烟韧弹牙‼️有别于平时台饮店珍珠偏散、烂既「烟韧」,或者系偏实、硬既「弹牙」,呢度既珍珠咬落似麻糬咁绵糯Q弹而有嚼劲,口

✨黑糖珍珠鲜奶2.0🥤($33)

而佢地既黑糖珍珠真系超级、超级、超级烟韧弹牙‼️有别于平时台饮店珍珠偏散、烂既「烟韧」,或者系偏实、硬既「弹牙」,呢度既珍珠咬落似麻糬咁绵糯Q弹而有嚼劲,口感绝对系其他台饮店体验唔到🙅🏻‍♀️
虽然鲜奶都系用上大路用紧既明治牌,但系由于佢地主打冰火口感,用既系冰碎而非冰块🧊并且制作最后先会加上,一开始饮会强烈感受到鲜奶浓稠既口感,饮到最后唔会仲见到有冰既存在,亦唔会俾溶冰沟淡味道至奶水💧
而黑糖饮落带有好香浓同好独特既风味,最神奇既系明明同样都系黑糖,呢度既黑糖饮完唔会令人觉得甜到喉涸要饮水解甜腻😳 饮过呢度既黑糖鲜奶就会觉得平时系其他台饮店饮到既系几咁普通同埋似系现成黑糖糖浆整出黎既咁🤣 希望有饮过既朋友会认同我以上所讲既🙈
👧🏻人均消费:$33
👍🏻再访指数:4/5
📍李圆圆
地址:葵芳葵富路7号葵涌广场2楼C78号舖
⏰营业时间:不详❓
(📍佐敦、旺角、荔枝角及观塘亦有分店,每间分店营业时间有所不同)
外卖自取