2019-08-10 4714 浏览
心血来潮想食下点心,今日休息就出黎旺角揾地方饮茶。唔想去D连锁茶楼,又怕酒店会好贵,好彩揾到系雅兰既呢间点心廊~😂上到去见到门口已经有D期待,装修得几有气派,入面的座位都排得唔错,枱与枱之间唔会好迫,似系中菜厅咁。👍🏼我地两个人咁好彩都有得坐半圆形既卡位,好舒服😇难得价钱又唔太贵,但又多创意点心,多D选择冇咁闷。而且佢用既餐具、茶壶茶杯等都好靓,打卡一流。🥳两条友饮茶本来就叫唔到太多野食,但好彩佢有呢个创作六式拼盘,两个人食刚好,每样有两款,卖相好靓呀! 而且又有鲍鱼又有燕窝,睇得又食得。黑白双色虾饺手工唔错,皮同馅料比例好,虾🦐大只同爽脆!而且仲有啲海胆喺面,新鲜又多左一层口感!另外四个精品点心🥧里面我就最钟意个梨型的咸水角,睇黎得意,食落口感又好。燕窝蛋挞同埋鲍鱼酥都好食,煎埋入面嘅芝麻好香,样样都做得好。呢个XO酱虾球粉面比想像中辣,但个汁好惹味,炸面好松脆,虾都系大只又爽口,只要食得辣就一定要试呢个🤪白糖糕甜度适中,不过佢唔系新鲜热辣出炉,有啲可惜冻左,否则应该会更软熟Follow Facebook 仲有个玫瑰特饮送,一人一杯啱哂啦,而家夏天食完饮返杯冻饮,特别舒服! 而且仲好

XO酱虾仁炒面

顺德伦敦糕

红玫瑰特饮

Follow Facebook 仲有个玫瑰特饮送,一人一杯啱哂啦,而家夏天食完饮返杯冻饮,特别舒服! 而且仲好好饮,一啲都唔伏仲有啲士多啤梨🍓🥭同芒果粒,好有heart!
2019-08-10
XO酱虾仁炒面