2019-09-08
好耐冇食点心,咁啱经过铜锣湾就嚟试吓,起时代广场行过嚟都好方便,行到街市尾端果间就系喇。 佢嘅点心款式都几多,而且仲加入新派元素。✨黑松露虾饺( $37 ):佢d 饺皮薄得黎几Q弹,虾肉扎实弹牙,又有黑松露同葱既香味。✨黑金流沙包( $28 ):个包摸上手微微暖,本身以为唔会好流心,点知一撕开啲馅咇晒出嚟。个流沙好香咸蛋黄味,最惊喜入面仲有大大旧咸蛋黄,真系超正👍🏻✨XO酱菜苗饺($34 ):卖相都几靓,加咗XO酱辣辣地好惹味,菜苗饺食落多汁,非常好食。✨龙虾汁鲜竹卷( $37 ):其实呢个龙虾汁味道唔算好出,不过个鲜竹卷就真系好好食。大大件而且食落仲有少少脆脆地,入面系劲多馅添😋✨春风得意肠($38): 呢个又系好好食,肠粉皮薄有弹性,入面仲有虾肉粟米同埋脆脆既米网,好香口。✨千岛酱脆皮萝卜糕( $34 ):呢个食法都系第一次,感觉几新鲜。卖相有d 似炸鲜奶🤣,个皮好松脆,入面啲萝卜糕仲有粗身萝卜粒,加埋千岛酱都几夹几好食,如果炸粉薄啲更加好。✨3.6牛乳奶冻太阳蛋($28): 呢个真系好得意,开头以为蛋黄系一啲芒果酱,点知原来唔系。佢个质地有啲似鬼口水🤣食落又唔系芒果味,甜甜地又带
✨3.6牛乳奶冻太阳蛋($28): 呢个真系好得意,开头以为蛋黄系一啲芒果酱,点知原来唔系。佢个质地有啲似鬼口水🤣食落又唔系芒果味,甜甜地又带点弹性似系蒟蒻。个奶冻好香奶味同云呢嗱味,而且好滑又大兜,真系几抵食。呢度嘅嘢食整体都几满意,而且卖相唔错又几有新鲜感,真系值得一试。