2018-01-25 140 浏览
麻酸乐嘅分店越来越少😭 本来系市中心几方便嘅,自从搬咗去置乐之后就小食咗啦🤔但佢既米线依然有好多款,而且味道都几好😍# 龙岗鸡米线 ($56)😋好味指数:(7/10)龙岗鸡可以拣麻辣汁或者姜葱酱油汁😆麻辣汁唔算太辣,唔系好食得辣嘅朋友仔应该都食得到😗啲鸡既份量都唔少架,点少少麻辣汁食就更加正😳啲鸡系冻嘅,而食落去鸡肉都几嫩滑🐥下面仲有好多洒咗盐系面嘅花生添😋而碗米线方面,份量都几多下,细食嘅朋友仔都未必食得哂🤔所以2个女仔share都还可以😆另外今次都拣左麻中🌶,食落去都算辣,所以唔食得辣既你可以试咗小辣先😎另外喱个套仲送冻/热绿茶😛#沙嗲汁双拼自选 ($31)😋好味指数:(6/10)有好多唔同选择例如手撕鸡、沙爹牛肉、鸡翼等等😚有啲就系要加钱嘅🤔(明明每一碗都有沙爹汁点解我要拣沙嗲牛肉呢🤔……)今次就叫咗沙嗲牛肉同鸡翼,沙嗲并唔多,食落去有少少唔够喉嘅感觉😢不过牛肉都几软淋😚鸡翼炸过嚟,而肉质又唔会干😜

# 龙岗鸡米线 ($56)
😋好味指数:(7/10)

#沙嗲汁双拼自选 ($31)
😋好味指数:(6/10)
(明明每一碗都有沙爹汁点解我要拣沙嗲牛肉呢🤔……)