2021-04-20
龙华轩嘅鸡翼放题都做咗好耐,一直都未有机会同啲鸡翼怪朋友去食,入面嘅cafe布置真系几有特色✨。今次我哋book咗2-4嘅时段,成程都只系食鸡翼冇叫其他嘢食。本来menu上面写咗4只味,分别系 椒盐、 蒜香、🍯蜜糖同🌿香草,不过唔知点解第一轮嚟嘅时候其中一款变咗🌶辣味(洒满红色辣椒粉仲要辣到呛喉,无理由系香草或椒盐啊)。而且等待时间比较长😢,我哋2点准时到,但系差不多2:50先收到第一轮嘅食物,过程真系漫长而又痛苦(肚饿)嘅等候😩,好彩之后加单都系好快上菜。啲鸡翼应该系一次过炸好然后再分别上粉或者上酱汁,口感偏干。整体而言,蜜糖味系比较出色,上面淋满蜜糖🍯,每一只都能够均匀沾满,甜甜的几入味。椒盐方面都算入味,但系啲粉洒得比较少。蒜香同香草嘅味道都唔太突出,味道过淡而且唔系好够粉😥。至于特别版嘅辣味,其中一位朋友就觉得几特别,因为佢辣得嚟系会keep住辣,啲辣粉嘅辛香料味偏重,但我个人觉得太辣 ,如果轻手少少应该会更好。🏆整体排名:个人+朋友A:蜜糖>椒盐>蒜香=香草>辣味朋友B:辣味>蜜糖>蒜香=香草>椒盐口味呢样嘢真系因人而异,
🏆整体排名:
个人+朋友A:蜜糖>椒盐>蒜香=香草>辣味
朋友B:辣味>蜜糖>蒜香=香草>椒盐
口味呢样嘢真系因人而异,不过我哋overall觉得最推介都系蜜糖味🥇。我哋3个人食,每人大概食到13-15只,$88呢个价钱都系可接受范围嘅。