2018-11-01
巨型食物私房菜今日同老公一堆朋友食饭,全部男人,得我一个女人,一齐去食私房菜,最初怕唔够食,但又唔想浪费,如果每碟都巨、大份抵食!首先要讲下例汤,何首乌煲黑豆,落重本帮我地班男士补一补佢哋嘅头发!江南五小碟包括芝麻酱番茄、炸鸡软骨、牛脷、鸭舌、麻辣芽菜!我最钟意系油腻,佢用一个好特别嘅酱料,我食得出有芝士蒜蓉及小小辣椒,做成呢个又香又松软嘅牛脷!麻将番茄酸甜味道配搭芝麻酱嘅香气,亦都好出色!炭烧蜜汁猪扒皇,上菜竟然会着火,锡纸包住又香又林嘅猪扒,一人一块,食咗饱咗一半!北海道带子稻庭乌冬,用青瓜蟹柳再加上乌冬,然后用火枪烧一下带子,加上芥末芝麻酱,真系超级顺滑可口!铁板烧番茄大虎虾,只虾一人一只,手掌咁大!口水鸡辣味刚好,而且超滑!最后鲍鱼鸡粒饭,炒到好香!一班男士最后真系饱晒!
铁板烧番茄大虎虾,只虾一人一只,手掌咁大!
口水鸡辣味刚好,而且超滑!
最后鲍鱼鸡粒饭,炒到好香!一班男士最后真系饱晒!