2021-02-17
南丰纱厂真系有好多打卡靓靓cafe 想嚟呢间用黑白色为主嘅好耐😎除咗tea set 佢其他主食甜品都好精致🥰tea set有两款 黑系for男仔 白系for女仔😝我两款都想试所以就散嗌咗😌.Labels High Tea Set🍵 $198/1两款嘅咸点系一样嘅:坚果油醋沙律 几开胃 仲有啲杏仁,南瓜籽, 松子仁🥗蟹肉酥皮塔 挞皮好松化够酥脆 仲好重牛油香🧈蟹肉馅都好多 仲捞左啲沙律酱 唔错🦀不过虽然细细件 但系都有少少溜🤏🏻几钟意两个包点 两款个包都烘到脆卜卜❤️蕃茄水牛芝士竹炭小法包🥖有好多芝士喺面😍黑芝麻鹰嘴豆泥牛油果小吐司几特别🥑牛油果熟度啱啱好 食落口感好creamy 铺满晒成个面🤩最特别系佢下面仲有黑芝麻鹰嘴豆泥 令成个口感同味道都丰富咗🤤因为朋友唔食包 所以我一次过食晒四旧 但系都唔会话好多😎.Les Hommes👦🏻甜点有:Tiramisu,香橙朱古力挞,朱古力云石芝士蛋糕,经典葡挞,朱古力夹心松饼🍫Les Femmes👧🏻呢款就有:焦糖布甸杯,青柑慕丝挞,柠檬芝士蛋糕,经典葡挞,红莓夹心松饼🍋.男嘅主要系朱古力为主 女嘅味道就比较酸酸甜甜清新啲😚tiramisu个mas
Labels High Tea Set🍵 $198/1
Les Hommes
Les Hommes👦🏻
Les Hommes
Les Femmes👧🏻
男嘅主要系朱古力为主 女嘅味道就比较酸酸甜甜清新啲😚
tiramisu个mascarpone cheese好滑 中间层手指饼索晒咖啡味 但系唔会太淋☕️
个焦糖布甸劲滑 仲好香蛋味🍮
两款挞嘅挞皮都好脆 甜甜地😛香橙朱古力𠮶款口感有啲似食紧生朱古力 但系淡淡嘅橙香味🍊青柑𠮶款真系几酸 好开胃🧡
两款芝士蛋糕都系mousse嘅质地 好软身幼滑 芝士味都几浓 但又唔会cover咗朱古力同柠檬味🥰不过就偏甜咗啲🙈
经典葡挞酥皮几松化牛油味都重 内馅都几滑 但系口感唔系平时𠮶种布甸嘅质感 似吉士酱🧈
两款松饼个外层都好crispy 仲有流心🤤朱古力𠮶个好浓可可味 仲有好多朱古力粒粒 红莓𠮶款就系牛油味 中间有啲红莓果酱😋
热情果伯爵茶配杂果冰🧊
热情果味唔系太出🤔不过啲杂果冰几得意 系用粒冰包住士多啤梨同埋柑🍓🍊底仲有啲蓝莓🫐
热情果伯爵茶配杂果冰
苹果茶🍎