2016-04-12
本来约左朋友食饭,不过佢临时有事就变成一个人自私食。抱住试新野既精神就黎到位于田心街既猪屋啦。由于已经系晚上9点几,所以人流唔算多,一行入去就有位。侍应都好快手递上餐牌同热茶,当要落单时,都好快见到我同我落单。今次食左一个叫 ,系以照烧鸡扒、七味烧猪颈肉、烤鲜菠萝、中华沙律,以及咖喱饭组合而成。个人钟意咖喱饭,日式咖喱甜甜地,配上几有份量既米饭系唔错既。鸡扒被烧汁围住,每一口都好Juicy!不过略嫌肉质太熟,无左嫩滑感。反而菠萝无甘Juicy,除左因为食既时候感觉唔到烤完之后,菠萝微温既感觉,仲几酸。而猪颈肉同中华沙律就不过不失,正正常常。整体其实唔错,份量好足,系食得饱人,不过如果整个便当既温度可以热返少少,可能又会再加分多少少。除左便当,小弟都试左哈密瓜味既Sangaria汽水(+8蚊),虽然唔系自家制,但味道几特别,而且唔系间间日式餐厅有,所以都可以一试!
抱住试新野既精神就黎到位于田心街既猪屋啦。
由于已经系晚上9点几,所以人流唔算多,一行入去就有位。侍应都好快手递上餐牌同热茶,当要落单时,都好快见到我同我落单。今次食左一个叫 [宫崎便当],系以照烧鸡扒、七味烧猪颈肉、烤鲜菠萝、中华沙律,以及咖喱饭组合而成。 个人钟意咖喱饭,日式咖喱甜甜地,配上几有份量既米饭系唔错既。鸡扒被烧汁围住,每一口都好Juicy!不过略嫌肉质太熟,无左嫩滑感。反而菠萝无甘Juicy,除左因为食既时候感觉唔到烤完之后,菠萝微温既感觉,仲几酸。而猪颈肉同中华沙律就不过不失,正正常常。