2009-06-12
㖊 日 开 幕 即 刻 去 试 下 ,夜 晚 7 点 门 口 已 有 超 多 客 喺 度 等 位 ,囍 宴 东‧丰 嘅 装 潢 跟 其 他 分 店 差 唔 多 ,但 地 方 相 当 大 而 且 仲 有 2 楼 添 !虽 然 呢 晚 爆 晒 场 ,但 service 仍 然 保 持 到 上 佳 上 准 ,班 侍 应 反 应 够 快 又 有 礼 貌 新 店 开 幕 期 间 仲 有 激 笋 优 惠 ,几 款 招 牌 菜 推 出 超 优 惠 价 ,埋 单 仲 有 八 五 折 添!由 于 先 前 喺 blog 介 绍 过 佢 哋 嘅 圆 方 分 店 ,所 以 坐 低 无 耐 ,侍 应 送 上 2 个 话 系 公 司 俾 我 嘅 信 封 ,内 有 囍 宴 嘅 贵 宾 卡 ,超 兴 奋 呀!喺 度 要 多 谢 佢 哋 多 一 次 芥 末 胡 麻 酱 拌 日 本 温 室 蕃 茄 系 例 必 order ,卖 相 够 靓 嘛!大 大 个 温 室 蕃 茄 好 新 鲜,仲 有 最 正 嘅 胡 麻 汁 ,未 食 都 闻 到 香 喷 喷 ,一 咬 落 去 ,清 甜 得
芥 末 胡 麻 酱 拌 日 本 温 室 蕃 茄 系 例 必 order ,卖 相 够 靓 嘛!大 大 个 温 室 蕃 茄 好 新 鲜,仲 有 最 正 嘅 胡 麻 汁 ,未 食 都 闻 到 香 喷 喷 ,一 咬 落 去 ,清 甜 得 嚟 又 有 阵 胡 麻 香 ,蕃 茄 肉 juicy 到 爆 晒 汁!
桂 花 薰 蛋 水 准 依 然 高 ,只 蛋 烟 薰 得 相 当 靓 ,女 友 猛 赞 蛋 黄 好 润 又 够 晒 溏 心 ,超 好 味 . . . ( 下 删 几 十 字 ),最 后 连 我 𠮶 份 都 食 埋 添!
香 酥 九 制 陈 皮 骨 味 道 仲 正 过 喺 圆 方 食 𠮶 次 ,同 样 系 用 腩 排 斩 件 炸 香 ,再 加 埋 磨 成 茸 嘅 九 制 陈 皮 一 齐 烹 调 ,食 落 松 脆 香 口 得 嚟 又 有 少 少 酸 甜 味 !平 日 卖 $78 碟!新 张 特 价 只 系 $38 ,份 量 无 变 ,抵 食 到 唔 知 点 讲 好。
金 牌 口 水 鸡 系 囍 宴 嘅 招 牌 菜 ,卖 相 靓 到 极 ,你 试 过 之 后 包 你 话 $108 唔 贵 噃!何 况 而 家 仲 特 价 $68 碟 添!口 水 鸡 配 料 多 到 极 ,个 酱 汁 又 香 又 惹 味 ,啖 啖 鸡 肉 嫩 滑 鲜 味 ,粉 皮 又 够 滑 溜 ,切 咗 粒 嘅 溏 心 皮 蛋 甘 香 好 味。
金 不 换 沙 爹 蛋 黄 虾 一 定 要 试 吓!6 大 只 靓 虾 一 食 就 知 系 用 新 鲜 货 ,极 之 爽 口 弹 牙 ,加 埋 金 不 换 、沙 爹 、咸 蛋 黄 一 齐 爆 ,香 口 又 惹 味 ,尤 其 是 有 超 多 咸 蛋 黄 包 围 住 每 只 靓 虾 ,正 到 我 哋 连 壳 都 吞 埋。
囍 宴 XO 酱 炒 萝 卜 糕 望 落 有 啲 似 芽 菜 炒 豆 ト ,囍 宴 嘅 XO 酱 已 经 出 晒 名 ,唔 驶 我 多 讲 ,用 嚟 炒 萝 卜 糕 未 食 都 估 到 有 几 香 啦!萝 卜 糕 大 大 粒 软 绵 香 口 又 带 住 浓 浓 嘅 XO 酱 香 味 ,碟 底 仲 有 大 量 肉 碎 伴 住 ,连 埋 芽 菜 一 齐 食 口 感 劲 丰 富
冰 极 粒 粒 柚 子 冰 仲 大 杯 过 圆 方 店 ,味 道 够 晒 天 然 ,仲 有 大 量 新 鲜 柚 子 肉 俾 你 享 受 ,$28 杯 梗 系 抵 饮 啦 !
私 房 雪 糕 平 日 每 球 要 $32 ,而 家 只 系 卖 $8 ,唔 食 就 笨 啦!