2022-05-22
订咗呢间餐厅帮朋友庆祝生日,地点方便喺铜锣湾,价钱好似合理,睇食评都唔错,所以就嚟试吓。咁我哋三个大人一个小朋友,就叫咗一个二人餐加多鸡翼拼盘,再加一啲饮品,加埋小食就啱啱好。食落觉得几好,加上店员会帮顾客烧肉同埋处理好烧盘上面嘅食物,所以本来都OK。咁我哋带咗一个蛋糕啦店员就帮我哋雪起佢,都食完饭嘅时候佢帮我哋拎出嚟,基本上蜡烛佢又冇帮我哋点,切又冇帮我哋切,只不过拎咗个蛋糕出嚟,仲揼咗我哋随蛋糕附送嘅靓靓雪藏袋。仲好求其咁帮我哋影咗一两张合埋眼嘅合照。最惊人嘅系埋单竟然收我哋$100切蛋糕费, 我哋比蛋糕佢𠮶时佢完全冇讲,我哋个小蛋糕先系$300,你以为自己系半岛酒店咩收人$100,𠮶个切饼费仲要冇服务,自己点蜡烛自己切。当时因为朋友生日所以冇出声但系返到嚟谂谂吓真系唔系好对路,希望大家唔好俾佢呃啦,返屋企慢慢食好过。