2022-11-11 700 浏览
FINI’S 新开左喺圆方,都几大间,分上下两层,咁啱参加左一个葡萄酒活动喺果度搞,活动后就同朋友们留低食埋个饭。 佢除左有传统啲嘅意式美式野之外,仲有啲 fusion 风格嘅选择。Salted Egg Spaghetti Carbonara,咸蛋卡邦尼意粉,以为佢系会好似果啲「黄金乜乜乜」菜式嘅味道,事实上系唔系嘅, 其实同平时嘅卡邦尼都好似,肉佢用左 pepperoni 口感当然无咁好,另外佢上面加左啲葱,感觉怪怪地Hot Cheetos Crusted Mozzarella Sticks,只色好靓好抢眼,同埋一条脆口嘅Mozzarella芝士系无可能会唔好食嘅佢地嘅pizza出色都听过好耐,终于有机会试到喇,佢而家有 12吋 同 18吋 拣,如果三四个人一齐食其实18吋我觉得无问题, 今次试左两款, 分别系 FINI’S Famous Margerita 同埋 Truffled Shiitake White Pizza 。 两佪都好好食,Truffled Shiitake White Pizza 多啲芝士食落就再丰富啲,Grilled Skirt Steak,呢个比相像中出

FINI’S Famous Margerita
Truffled Shiitake White Pizza

Grilled Skirt Steak,呢个比相像中出色, Skirt 好多地方都系无乜味又榎,但系佢呢个就有火喉,肉味又浓又好够腍身,值得试。

Grilled Skirt Steak

Linguini Clams ,呢个就有少少出事,大家食完嘅感觉都系一样,好似粉还粉料还料煮完之后轰返埋一齐,唔觉有做 finishing 嘅感觉。

Linguini Clams

但系最估唔到嘅,最怪嘅,系个薯条,佢淋喺面果个糖浆系几新嘅,但系食落真系好唔惯

佢嘅正常意式美式野做得好啲,我已经谂好下次一定要试下佢个 Bronx Pizza !
FINI’S Famous Margerita
Truffled Shiitake White Pizza