2011-08-19 20 浏览
寻(18-8-2011 Thur)日男友放假,佢想呢晚同我食我以$138.00买o左o既团购二人餐,其实我唔舒服,但见佢想食,就就佢啦.我o地大约8:20pm到o黎,都有8个人等,我o地等o左好耐,约20分钟至有枱,我o地坐o左一张四人枱,我o地畀张coupon侍应,佢就解释餐里面o既前菜系set o左冇得改,面/饭可以拣其中两个,OK冇问题.等o左几耐吓,o野食至到:1.日式柚子大虾沙律呢个都系有好多沙律菜,大虾有三只,沙律菜都系苦o个只,大虾爽,汁系芝麻酱,但太少.2.招牌牛油拉面未到前我o系o度估有咩o野料?o黎到,睇到有一件牛油外,重有一片豚肉,笋,粟米,芽菜同紫菜.(呢个冇相,因为我唔小心影o左第二啲o野.)食落,汤味几浓,叉烧有啲啲实.拉面口感适中,但唔系靓.男友话加o左牛油真系滑啲,我又冇乜感觉㖞.3.霜降牛肉熔岩拉面系同黑豚生姜烧定食之间拣呢个.男友先试,佢话好辣,睇真啲,原来有好多辣椒,呢个牛肉都算鲜味,但真系辣.而搅笑地,被男友发现原来有中国o既酸菜.4.4件鸳鸯薯饼o衣o家睇返,所谓4件系4片半件o既薯饼,有啲取巧㖞.而鸳鸯薯饼就系一件紫心蕃薯,一件普通黄蕃薯啦.

1.日式柚子大虾沙律
日式柚子大虾沙律

2.招牌牛油拉面

(呢个冇相,因为我唔小心影o左第二啲o野.

3.霜降牛肉熔岩拉面
霜降牛肉熔岩拉面

4.4件鸳鸯薯饼
4件鸳鸯薯饼
o衣o家睇返,所谓4件系4片半件o既薯饼,有啲取巧㖞.
而鸳鸯薯饼就系一件紫心蕃薯,一件普通黄蕃薯啦.
紫心蕃薯同黄蕃薯薯饼
由于食o左辣牛肉拉面,所以要食件紫心蕃薯薯饼解辣.呢个几甜,皮都脆口.

而黄蕃薯薯饼呢,味道当然冇咁甜.食完两件薯饼都几饱肚.

5.6只自家制日式饺子
自家制日式饺子
侍应拎过o黎时话欠我o地一只,一阵补返畀我o地.哈哈,好搅笑,我同男友讲,如果佢o地唔记得,我o地就唔畀$13.80o既贴士.

试吓先,o岩o岩煎起,所以热辣辣,馅就系椰菜多啲,冇乜特别,不过皮都几薄.

最后,男友话呢间拉面唔够横纲好食,亦冇乜和风味.

服务:
唔知系真忙定假忙,我o地坐低,叫埋o野食,一路都冇畀茶我o地,但第二啲迟过我o地o黎o既客人就有.

到女侍应拎o野食畀我o地时,至知我o地都冇餐具,真奇怪.
2011-08-18
$75.90 (晚餐)