2023-11-13
最近发现咗一间隐世法国私房菜 @bonappetit.hktst 🥰,佢系OpenRice首批上线嘅隐世私房西餐,无论环境定食物都超有心思㗎😍 系女仔见到都心心眼喇~男生们快啲bookmark比个surprise另一半喇🤤汤品 🍲🍅 女人的心(蕃茄冻汤、南瓜热汤)🍄 松露蘑菇汤一上枱嘅汤品已经非常有心思,所谓「女人的心」就系「忽冷忽热」?!里面嘅蕃茄冻汤非常香甜,外面嘅南瓜热汤就好creamy💕 松露蘑菇汤都好香好正~沙律 🥗🥓 巴马火腿鲜果🐠 清新素鱼鲜果沙律亦都有多种选择,我哋拣嘅巴马火腿包住哈密瓜🍈,唔会太咸又添上一点清新、素鱼有种豆香都几正😎海鲜 🦞🦪 杂锦海鲜盆配香草汁二重奏 之后嘅三层架海鲜非常打卡🤩!上层有蓝青口、翡翠螺;中层系纽西兰生蚝;底层就系大大只元贝同鲍鱼,配上传统cocktail汁同自家调配香草汁,鲜味十足😋主菜 🥩🍣 嫩煎三文鱼(另加$50)🍔 芝士焗酿大磨菇三文鱼大大块,个酱汁好清新好特别😳 有惊喜!焗酿大蘑菇入面有素鸡汉堡,好似个burger咁,但用蘑菇代替面包,劲juicy劲正🤤甜品 🍧🌋 火焰雪山呢个火焰雪山🏔️又系经典传统,超级instagrammab
汤品 🍲
🍅 女人的心(蕃茄冻汤、南瓜热汤)
🍄 松露蘑菇汤
沙律 🥗
🥓 巴马火腿鲜果
🐠 清新素鱼鲜果
海鲜 🦞
🦪 杂锦海鲜盆配香草汁二重奏
主菜 🥩
🍣 嫩煎三文鱼(另加$50)
🍔 芝士焗酿大磨菇
甜品 🍧
🌋 火焰雪山
呢个火焰雪山🏔️又系经典传统,超级instagrammable😍!佢里面系朱古力雪糕🍦,外层就系蛋白,淋上酒有火烧劲靓🥰