2021-06-11
【酒店食】今次去到marco polo既lobby lounge度试佢既tea佢无咩特别主题 当日全间餐厅净系得我地一枱客 Fun fact: 2017食佢同2020食佢竟然会见翻几件完全一样既甜点🙂利申: 偏心啲冇三文治既tea😂▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️玫瑰Madeleine: 口感不过不失 但无咩玫瑰味Scone: size偏细 牛油香气欠奉 口感还可烟三文鱼及三文鱼籽三文治 水牛芝士香草酱三文治 :一律饱肚之选😂法国软芝士牛角包👑烟火鸡三文治: 烟火鸡偏淡 入面卷住芒果粒 两者几配合 法包偏硬再到下一层甜点都系无太深印象🙈焦糖海盐macaron: 三小甜 几靓芒果蛋白卷🥭: 最后先食佢已经食到好饱 多啲芒果会清新啲蓝莓纽约芝士蛋糕🫐 : 钟意啲实既cheesecake 如果重啲柠檬味 饼底厚少少更佳👑榛子朱古力慕丝: 浓郁既朱古力味 唔甜 全个tea入面呢个最正士多啤梨开心果奶冻🍓: 唔睇menu以为系普通奶冻😂✔️冇咩wow factor / 令我记住既甜咸点🤔但味道系绝对正常性价比唔错既✔️系个够食饱饱既tea 可以同男朋友去回头率: 5/10 性价比: 6.5/10味道:
【酒店食】
佢无咩特别主题 当日全间餐厅净系得我地一枱客