2017-06-27
之前已经嚟过几次盛八,5:30入座,人唔多又够平。今日父亲节,老豆最钟意食烧肉,所以唔驶点谂就拣左盛八,今次仲豪一次试吓set B,优惠时段$298/位,任食两粒钟,可以多15样食物选择,仲送日本受赏和牛。【日本受赏和牛】- 睇啲纹就知道块牛有几咁有油脂,一烧就香味四溢,每人送一大块,size成只成年男人手掌咁大,绝不欺场~【盐烧松叶蟹身(下图下)】- 其实烧蟹肉系几好味,不过几难食,系难食到啲蟹肉,如果系蟹脚就好啦~【厚烧牛舌(下图右下)】- 之前食亲都系薄,呢度呢啲好厚好爽,老豆最爱。【特级烧汁美国西冷】 - 够juicy又大块,当然冇日本受赏和牛咁好食但都唔差,牛味十足。【18cm锁链黑豚猪】- 好特别,真系好长,肉质软腍肉味丰富,不错。【香葱杂菜和牛汤】- 不过不失,我钟意蚬汤多啲,鲜甜啲。【七轮烧活蛤】- 活蛤本身够鲜甜,烧出嚟香口。【意大利香草牛油带子】- 落咗单两次催咗两次先嚟……都几大粒,加片柠檬酸酸地,几特别。【大虾山芥和风沙律】- 叫「大虾」但只虾一啲都唔大,不过食咁多肉点都要食啲菜中和返。【芝士樱花黑豚肉卷(右)】- 每次嚟都必点,系咸咗少少,不过真系好香口惹味。
日本受赏和牛
特级烧汁美国西冷
18cm锁链黑豚猪
香葱杂菜和牛汤
七轮烧活蛤
意大利香草牛油带子
大虾山芥和风沙律
除咗上面𠮶啲仲有其他肉类都普遍高质,性价比好高。饮品方面就比之前增加咗啲乳酸饮料,都几好饮,我哋个个都食到饮到捧腹而回。