2017-07-20
好多年前食过一次,𠮶时自己仲未系法包嘅粉丝,都系早年喺欧洲食左间用新鲜面包整嘅汉堡后先发现原来西式面包可以几好食咁近排有机会喺喱区spend d 时间,咁紧系要介绍我男人试喱间老字号嘅越式法包,其实我对上一次食都真系几耐历史,我记得我𠮶时系唔likey ge,但我今次反而几期待由于我地叫左一大一细(ummm...系呀,饱到反肚),所以都show俾大家睇下喱个系大条,1开为4喱个就细条落左单后老板会先焗返脆个包再加入材料,大约等5分钟左右啦法包入面有好多材料,嚼肉,札肉,咸猪手肉,腩肉,红萝卜丝,好啦,今次我识食啦,法包外脆内软,最赞嘅系红萝卜丝系腌过嘅,带d甜甜地, balance 返肉嘅咸味,正呀我今次食觉得都几好食,我男人就话同他喺越南食嘅一样味道虽然我d朋友都话而家老板卖得愈黎愈贵,不过其实我喺西贡超级市场买一条大法包都要40蚊,如果咁样比喱度都算系咁非常值得一试
喱个系大条,1开为4
喱个就细条
落左单后老板会先焗返脆个包再加入材料,大约等5分钟左右啦
我今次食觉得都几好食,我男人就话同他喺越南食嘅一样味道
非常值得一试