2022-12-05
香港铜锣湾皇冠假日酒店入面既GiacomoRistorante系由🌟米芝莲星级餐厅、有20年高级意大利菜厨艺丰富经验既资深大厨主理👨🍳。餐厅嘅食材到烹调手法都尽美尽善,整个用餐体验都好满意!🍽️😋🥰💖✨ Red Prawn Spaghetti Chitarra 自己之前都食过几间米芝莲红虾,但呢个红虾意粉系我食过最好味嘅!🤩😋🦐🙌🏻 只西班牙红虾非常大只,厨师煮成半生熟。酱汁由罗勒、蕃茄、红虾熬制而成。虾头啲虾膏好澎湃Sur晒出嚟,每条意粉都挂满红虾汁🥰,超级好味道!😋🤩🤩✨ Marinated Hamachi w/ avocado & caviar 前菜系中𫚕鱼生🐟,配上鲜味浓郁嘅鱼子酱,香味十足好吸睛!😍✨ Roasted Scallop w/ Pata Negra ham & fennel emulsion黑毛猪火腿🍖配北海道带子,火腿系用伊比利亚黑毛猪的后腿制成,腌制左48个月,火腿肉味好浓郁,充满油香😚。香煎北海道肉质好厚身,好新鲜软嫩多汁 😋👍🏻✨ Amadai w/ Yari-ika squid & zucchini Trombetta 甘鲷立鳞鱼🐟系用炸油淋上面,鱼鳞竖
香港铜锣湾皇冠假日酒店入面既Giacomo
前菜系中𫚕鱼生🐟,配上鲜味浓郁嘅鱼子酱,香味十足好吸睛!😍
甘鲷立鳞鱼🐟系用炸油淋上面,鱼鳞竖起晒脆卜卜,鱼身好嫩滑鲜甜,配上翠玉瓜海鲜汁好美味!☺️
✨ Charentais Melon w/ verbana & crème fraiche sorbet
哈密瓜甜品好清甜,为整顿午餐画上完美句号!🥰😋☺️
💁🏼♀️侍应好贴心,叫佢帮手影相📸️,佢会移开枱上啲食物摆得靓啲,帮你影到最靓!😆🥰🥰😚
💰HK$1485
🏠 Giacomo Ristorante