2024-08-14 642 浏览
你谂过系25楼食车仔面未?我真系未谂过。佢哋嘅餐牌好有中式风格,例如铜钱、吉祥、八宝。呢度嘅汤底都有特别嘅选择。好似生椰蕃茄汤,真系好特别,椰香同蕃茄味完美融合,饮落去超浓郁,好有层次。而重庆麻辣汤就真系够麻够辣,仲可以选择辣度,嗜辣嘅朋友一定唔会失望。我哋两个人各自叫咗一碗面,每碗都拣咗6个配料。佢哋嘅配料都几多选择,而且有啲几特别,例如牛黄喉、毛肚、手搥牛肉丸同埋蒜香墨鱼丸。牛黄喉同毛肚食落去好爽脆,完全冇腥味;手搥牛肉丸啖啖肉,好Juicy;蒜香墨鱼丸有浓郁嘅蒜香,配埋墨鱼嘅弹牙口感,真系好满足。而佢地既面都有几款唔同选择,我哋试咗土豆粉同番薯粉。土豆粉比较特别,好似粗粗嘅米线,但又带有烟韧嘅口感,食落去有啲Q弹;番薯粉则系比较滑溜,每一口都吸晒汤汁嘅精华,食落去好满足。除咗面之外,我哋仲叫咗藤椒鱼皮小食嚟试下。鱼皮好爽脆,藤椒微微嘅麻香,唔错唔错。佢哋嘅特饮都几有创意:洛神花山楂苹果同埋酸梅青柠乌龙茶。洛神花山楂苹果酸酸甜甜,饮落去好解渴;酸梅青柠乌龙茶就系清新中带有一点酸梅嘅咸味,几特别。食完辣野,要食啲甜野,桂花蜜乌梅冰粉,呢个甜品清凉解腻。总括嚟讲,喺25楼食车仔面真系几
你谂过系25楼食车仔面未?我真系未谂过。

佢哋嘅餐牌好有中式风格,例如铜钱、吉祥、八宝。

牛黄喉同毛肚食落去好爽脆,完全冇腥味;

食完辣野,要食啲甜野,桂花蜜乌梅冰粉,呢个甜品清凉解腻。

总括嚟讲,喺25楼食车仔面真系几特别,食物都有特色,如果你钟意试新嘢,呢度绝对值得一试!
2024-08-13
  • 吉祥套餐