2024-04-18 77 浏览
每次到Tea Time嘅时候都会去茶记食,贪佢平靓正,方便又快捷。呢间位于青衣城,装潢行新派路线,以蓝色为主调,店内环境阔落,空间感十足,新开张好干净,经过试试无妨。下午茶有主食同小食供应。西多如同个名所讲,超级邪恶!面包外层炸至金黄酥脆,咬落软熟,涂满两层酱汁,搭配牛油,越食越过瘾。炸鸡髀卖相一流,可以要沙律或薯条,小朋友最爱。个人最钟意叉烧炒肠粉,出面好少见,以XO酱调味,叉烧大块,肥瘦适中,肠粉滑嘟嘟,一个人可以食到两碟!估唔到咸牛肉葱花炒蛋吐司系分开放,炒蛋嫩滑,吐司几脆,一齐食都几夹。意粉饭嘅份量会比平时少,你一啖我一啖啱啱好。咖喱焗猪扒饭嘅猪扒都几大块,肉质唔嚡口、焗肉酱意粉入口更湿润,面条挂汁、钟意食芝士嘅一定要出去自助区攞芝士粉捞呀!