2021-06-01
#午餐盛惠$36🤩-上星期喺旺角食完平靓正水门鸡饭 朋友话我知 观塘一间小店 卖嘅泰式碟头饭更抵食 只得三款选择 贵精不贵多 价钱吸引分量充足 午饭时间会人潮不绝-🐔#粉红水门鸡饭 $36喺茶记食一个牛扒早餐 呢个价钱都唔得 用嚟买份招牌水门鸡饭做午餐 咁就充裕有余🥰 三黄鸡件去骨切件上 冇将货就价 黄油饭有小惊喜 里面有香叶 姜片 同香茅 饭粒分明 有香料幽香 食落唔油腻-🍖#卤水猪手饭 $36猪皮软熟黏性强 骨胶原丰富 底下有咸酸菜 配埋溏心蛋 如果要我挑剔 我觉得猪手过瘦 啲肉食落干身 卤水汁可以俾多啲-🥗#青木瓜沙律 $12钟意食面头𠮶啲花生粒 沙律底部水份比较多-🥭#芒果糯米饭 $18经典泰式甜品 黑白糯米各半 食完佢非常饱肚-🥤#冻香茅柠檬薏米水 $12🥤#冷泡白桃乌龙茶 $12自家制饮品 足料足心机 薏米粒好多 食晒佢有助去水肿 冷泡茶非常解渴 完胜罐装汽水-📍#粉红水门鸡观塘骏业街56号中海日升中心地下N号舖
🐔#粉红水门鸡饭 $36
🍖#卤水猪手饭 $36