2013-08-06 764 浏览
呢间咖喱店我听闻咗好耐,好似算系一啲较正宗嘅咖喱店。咁啱老细话想试食咖喱,所以就同啲同事一齐嚟食。斋睇menu,除咗知道有好多唔同肉或海鲜拣之外,真系唔知咖喱有咩选择。问问侍应,先知咖喱有4种;白、黄、红同黑。辣度亦有分大、中、小辣(但有啲咖喱又唔可以拣小辣XP)。我哋就试哂4款。白咖喱虾-小辣卖相一流,但个汁略嫌太稀。唔知系咪小辣嘅关系,连香味都有啲唔够,未够惹味。但虾就唔错,够弹牙。黄咖喱杂菜-中辣咖喱味浓,比平时食嘅黄咖喱较多香料味道,有少少辣,所以就算唔太食得辣嘅人亦唔怕order中辣。杂菜软硬度适中,唔怕煮得太淋。黑咖喱鸡-中辣哗,真系冇谂过黑得咁交关。侍应话呢啲系印尼咖喱,本身系咁黑。呢款咖喱较油,同有啲类似花生蓉嘅物体。对我嚟讲味道好似怪怪咁。鸡有3大件,但唔够入味。红咖喱牛-大辣印度红咖喱,香料味较重,但食落有少少酸。汁较浓。辣度乎合"大辣"程度。牛虽然厚,但整得好淋,好食。呢度啲咖喱份量都几大,可以share食。汁亦多,绝对足够捞饭食。可惜比较稀,相比起觉得啲肉整得较出色。虽然系星期五晚,我哋7点几到,但唔算多人,所以唔洗book位都得。价钱ok,环境一般。咖喱都算有
白咖喱虾-小辣
白咖喱虾-小辣
黄咖喱杂菜-中辣
黄咖喱杂菜-中辣
黑咖喱鸡-中辣
黑咖喱鸡-中辣
红咖喱牛-大辣
红咖喱牛-大辣
呢度啲咖喱份量都几大,可以share食。汁亦多,绝对足够捞饭食。可惜比较稀,相比起觉得啲肉整得较出色。虽然系星期五晚,我哋7点几到,但唔算多人,所以唔洗book位都得。价钱ok,环境一般。咖喱都算有特色,钟意食咖喱嘅亦可一试。
2013-08-02