夜晚男朋友叫我估下去边庆祝,我见去紧湾仔,就估仙后餐厅,点知!!!到左真系!!!!!!呀!好开心!佢一早book好枱,咁大个女未试过去咁高级嘅餐厅,以为要赚多几年先去到,实在太兴奋了!为左锡住男朋友仔银包,所以叫左一个平啲嘅set ($628 Set Dinner) 而男朋友叫左($888 Festive Menu)入去到待应服服态度超好,环境气氛亦一流,好似返左去60年代嘅餐厅咁,好怀旧,好钟意❤️一定要去佢个厕所!好靓!所有嘅装修细节好细心设计👍🏻布拉塔芝士配原种蕃茄及柏尔马火腿两个人食呢个芝士会无咁漏,蕃茄好新鲜,火腿系咸咸地个只然后系蘑菇汤,好浓蘑菇味👍🏻👍🏻好结身,足料👍🏻👍🏻龙虾汤,嚟到就闻到好浓嘅龙虾味,仲有大大只龙虾喺上面,第一次饮龙虾汤有龙虾㗎!😝😝龙虾仲要好好食👍🏻👍🏻苏格兰三文鱼配鱼子芥末芦笋糖煮柠檬,香草沙律鱼子酱好好好好好食!!三文鱼亦好新鲜!因为想嗌杯野饮,但因为好少饮酒,请经理介绍,呢杯cocktail ,,甜甜地,忘了叫咩,好似有啲水果味,一流饮晒👍🏻👍🏻红茶雪糕第一次食,好清新嘅感觉🤤配埋雪梨好特别焦糖合桃塔配云尼拿雪糕呀!超浪漫!侍应哥哥仲主动帮我地影

餐包

布拉塔芝士配原种蕃茄及柏尔马火腿

两个人食呢个芝士会无咁漏,蕃茄好新鲜,火腿系咸咸地个只
蘑菇汤

然后系蘑菇汤,好浓蘑菇味👍🏻👍🏻好结身,足料👍🏻👍🏻
龙虾汤

苏格兰三文鱼配鱼子芥末芦笋糖煮柠檬,香草沙律
鱼子酱好好好好好食!!三文鱼亦好新鲜!

红酒烩梨伴肉桂云呢拿汁及红茶雪糕

红茶雪糕第一次食,好清新嘅感觉🤤配埋雪梨好特别

焦糖合桃塔配云尼拿雪糕

呀!超浪漫!侍应哥哥仲主动帮我地影相,又帮我地收晒其他碟,比我地舒服享受呢碟甜品,太贴心了😆

合桃塔好得别唔会太甜,软硬度刚好,配搭埋雪糕好岩口味👍🏻

整体嚟讲,实在太开心同满足啦!呢个拍拖周年冧咗啦,多谢男朋友仔同餐厅安排,一切都好浪漫同满足,如果想庆生/拍拖周年/结婚周年嚟呢度实掂呀!

庆祝纪念
纪念日