2022-05-29 494 浏览
$688 Set Dinner 📍头盘(Starter) • 手切生牛柳他他配蛋黄🥚(Hand Cut Tenderloin Beef Tartare, Egg Yolk) • 香蒜牛油布根地酒焗田螺🐌 (Baked Burgundy Escargots in Garlic & Pasley Butter) - 偷偷吃朋友👭🏻点的📍是日餐汤🥣(Daily Soup)📍主菜(Main Course) • 澳洲M3牛柳配新鲜生菜,炸薯条及牛汁🥩(Australian M3 Beef Tenderloin with Gem Lettuce Salad, French Fried, Beef Jus)📍甜品(Dessert) • 意式芝士饼配朱古力忌廉及杂莓🍓(Tiramisu with Chocolate Cream & Mixed Berries)咖啡或茶免费,有wine pairing(+$280),加一服务费【味道】• 手切生牛柳他他配蛋黄🥚Tartare is my all time favourite😋味道很好,酸酸甜甜,唔会太腥,少少蛋黄🥚好易入口,上面𠮶啲薯条🍟脆脆好正
$688 Set Dinner
📍头盘(Starter)
📍是日餐汤🥣(Daily Soup)
📍主菜(Main Course)
📍甜品(Dessert)

【味道】
• 手切生牛柳他他配蛋黄🥚Tartare is my all time favourite😋味道很好,酸酸甜甜,唔会太腥,少少蛋黄🥚好易入口,上面𠮶啲薯条🍟脆脆好正😙
• 香蒜牛油布根地酒焗田螺🐌呢个我觉得麻麻地,唔太中意个酱,无乜味,但真系有少少香蒜牛油🧈既
• 澳洲M3牛柳配新鲜生菜,炸薯条及牛汁🥩我点左medium well,肉质鲜嫩多汁,唔会太干,唔会太生,生菜🥬也很refreshing,balance返唔会太滞

【环境】
听讲👂🏻呢间餐厅张敬轩曾经入股,餐厅由外墙到厕所都好有心思,外墙墨绿色60年代法式风格,餐厅分bristro area同fine dining area,我坐左边bistro area,入面有部木🪵制三角琴🎹,头顶有欧式教堂窗既彩色玻璃天花,整体感觉好典雅复古,打卡一流,不过有啲角度会拍到其他食客
餐厅服务一流,待应细心有礼,坐得舒服有空间感,每道菜又唔使等好耐,唔错唔错,$700几蚊晚市咁既质素算抵食

手切生牛柳他他配蛋黄
香蒜牛油布根地酒焗田螺