2024-11-01
难得一个假期约埋友人去铜锣湾享受Omakase, 我哋就拣咗$798嘅lunch set,摆盘非常之精致有心思,而且食材非常新鲜,餐厅亦非常受欢迎,人客几乎爆满~|前菜|黑梅贝:肉质非常爽口,甘甘甜甜好开胃烟鸭胸:鸭胸非常入味,有咬口~日本白粟米:特别清甜~去除油腻感一流~|刺身|海胆真鲷:海胆配鱼口感特别丰富,海胆嘅甘香同鲷鱼嘅清爽,合起嚟味道层次提升不少~酱烧帆立贝:我钟意烧过嘅帆立贝,食到外面半熟同亚华嘅口感~拖罗:够肥美同埋油香充斥着口腔嘅口感好正~|寿司|烟薰狮鱼:质感细致,烟熏过所以有种特别嘅木香味~粒贝:贝肉弹牙,味道与非常清甜~备长炭烧剑鱼:炭烧过嘅剑鱼味道更加突出,齿颊留香~白海胆寿司:海胆非常肥美,口感丰盈好甘香~烧吞拿鱼鱼鲛:烧过嘅吞拿鱼香味特别浓,鱼油爆晒出嚟~牡丹虾虾膏渍:牡丹虾虾肉特别爽口鲜甜~食完一件仲想食多件!我哋拣咗牛舌同埋巨型蒲烧鳗鱼~牛舌香口入边又唔会煮到过干,食落非常有嚼头~鳗鱼系足足30 cm,好厚肉好肥美,再加埋个汤暖下胃简直绝配~葱吞拿鱼腩、三文鱼籽杯,呢个配搭亦都系完美~份量啱啱好,总之好味到我都唔知点形容啦😂最尾仲有个曲奇雪糕,好完满~
|前菜|
黑梅贝:肉质非常爽口,甘甘甜甜好开胃
烟鸭胸:鸭胸非常入味,有咬口~
日本白粟米:特别清甜~去除油腻感一流~
|刺身|
酱烧帆立贝:我钟意烧过嘅帆立贝,食到外面半熟同亚华嘅口感~
拖罗:够肥美同埋油香充斥着口腔嘅口感好正~
|寿司|
烟薰狮鱼:质感细致,烟熏过所以有种特别嘅木香味~
粒贝:贝肉弹牙,味道与非常清甜~
备长炭烧剑鱼:炭烧过嘅剑鱼味道更加突出,齿颊留香~
白海胆寿司:海胆非常肥美,口感丰盈好甘香~
烧吞拿鱼鱼鲛:烧过嘅吞拿鱼香味特别浓,鱼油爆晒出嚟~
牡丹虾虾膏渍:牡丹虾虾肉特别爽口鲜甜~食完一件仲想食多件!
我哋拣咗牛舌同埋巨型蒲烧鳗鱼~
最尾仲有个曲奇雪糕,好完满~开心满足