2016-07-06
在旺角放学后,约左旧同事觅食。呢个旧同事蒲开旺角,一问之下就拣左盛八日式烧肉店!根据同事所言,在这餐厅吃过两次中午放题,口碑十分好,所以极力推荐我一齐享用。其实,盛八推出左午餐90分钟无限任食买一送一优惠! 价钱少,享受多,就是呢次的特色!睇到有4 种套餐,我地就拣左中等位$138那个!始终系午餐,食少少就好啦!唔好揾命博!大惊喜! 估唔到汤底有咁多款可以选择!太有选择障碍症啦!最后,拣左头:黑蒜豚骨汤底!唉! 呢个汤底实在太重口味,煮沸后,收左水仲咸! 搞到我无限加水混淡点!望向隔离台系韩式蜂蜜牛油豆乳汤,哗,好似惹味D!朋友也话上次试过,很好味的!叫完汤底后,就到外面既范围自助式拎火锅材料!各式各样既丸类、菜类、面类,午市也会有提供不同种类既食物! 没有收起,出少D架!说到底,都系牛肉火锅,所以我都只系拣左几款丸类,有芝士丸、虾籽丸!饮品类也自助形式!讲真禁机我都信唔过,始终怕沟左水或合成饮品!梗系拣左雪柜既道地牌子!够晒正气、健康D啦!整个放题既重点:牛肩肉非常优质既牛肉!因为食落系弹牙!试左所谓美国进口牛肉,系的确缺乏左弹性!相信牛肩肉位置,牛有做到运动所致!另,豚肉就另一种质
呢个旧同事蒲开旺角,一问之下就拣左盛八日式烧肉店!
太有选择障碍症啦!最后,拣左头:黑蒜豚骨汤底!
面食类加丸类
菜类
纸包饮品
自由添
梗系拣左雪柜既道地牌子!够晒正气、健康D啦!
牛肩肉
非常优质既牛肉!因为食落系弹牙!
试左所谓美国进口牛肉,系的确缺乏左弹性!
相信牛肩肉位置,牛有做到运动所致!
另,豚肉就另一种质感,不过不上牛肩肉既肉感!
所以,贵多30蚊也有道理!因为之后只叫左十几碟牛肩肉呀!
乳酪
自己亲手拉一杯雪糕再加上其他配料,非常可口! 建议大家可试试加软糖,因为沟埋雪糕系非常有咬口架!