2024-09-13
呢间餐厅嘅气氛系我喺香港最钟意嘅。佢非常简单但又经典,营造咗一个让我可以轻松坐几个钟嘅空间。梳化绝对舒适,增添咗整体嘅邀请感。今日,我拣咗早餐。水果碗非常清新,虽然我唔可以多讲啲,只可以讲佢新鲜且份量充足——绝对系「好到过多」嘅情况。Pastry篮令人愉悦,里面嘅所有食物都新鲜又温暖。可颂非常出色;如果你识得乜系好可颂,你就会明白点解呢个唔需要多解释。果酱系Cipriani品牌嘅,单从颜色就可以睇得出佢哋系高品质嘅,因为颜色都好暗淡。呢次我拣咗炒蛋,上次我食嘅系omelet。我而家完全明白点解佢哋嘅蛋要收咁高嘅价钱——佢哋真系知道点样煮蛋至完美。至于薯仔,我要承认我唔系薯仔嘅粉丝,所以对呢个就唔做评论啦。而家,我哋嚟讲讲Bacon——哦,Bacon!我真系好钟意佢。佢外脆内嫩,唔油腻又唔硬,简直完美。爱,爱,爱!总的来讲,我喺呢度嘅早餐体验非常愉快。舒适嘅气氛、高品质嘅食材同精心制作嘅菜肴令呢间餐厅成为必访之地。我迫不及待想再返嚟探索更多佢哋嘅菜单!