2016-07-20 2508 浏览
呵! 贬下眼又到左赖生同屈小姐既纪念日! 今日除左一齐睇牙医之外,当然要食好西一齐庆祝啦,今次就黎左呢间Bistro Du Vin! 入到黎呢间餐厅,佢用木櫈木枱加上高楼底,比人感觉好舒服! 好彩无坐满,如果唔系就可能会有啲迫今餐可以慢慢同屈小姐撑枱脚同谈心!我地叫左两个2 course lunch,因为减肥,冇食dessert,冇叫3 course呀! 首先,我地早黎既关系,食到新鲜出炉既小麦面包呀! 好好味! 面包外脆内软! 新鲜出炉冇得输!之后我地叫左2个appetizer 分别为1)House Salted Brandade witg Soft egg, Sauce Hollandaise 老实讲呢,佢一上碟,我觉得好似有小小伏,因为只蛋唔系水波蛋黎既😢😢😢! 再加上一切开只蛋…得少少流心既…就更加觉得伏!😧😧但原来唔系嫁! 佢用左腌过既鳕鱼打成个蓉,仍然见到一丝丝既鱼肉,本身咸咸地,搭番个蛋中和番…加埋底度配左个多士,增添左脆脆既口感! 整体黎讲系好食嫁㖞😍😍当然我相信…佢用水波蛋会更佳及2) Beef Pastrami, Mixed Green Salad, Parmesa

入到黎呢间餐厅,佢用木櫈木枱加上高楼底,比人感觉好舒服
! 好彩无坐满,如果唔系就可能会有啲迫
今餐可以慢慢同屈小姐撑枱脚同谈心
!

首先,我地早黎既关系,食到新鲜出炉既小麦面包呀
! 好好味! 面包外脆内软! 新鲜出炉冇得输
!

之后我地叫左

2个appetizer 分别为

当然我相信…佢用水波蛋会更佳

2) Beef Pastrami, Mixed Green Salad, Parmesan Sauce

D牛肉个味道几得意㖞,有种好特别既香草味,d沙律菜都唔错!

跟住2个main course系

1) Pan Seared Seabass, Seaweed Pearl Barley Risotto

呢只珍珠大麦意大利米好得意呀
,食落好似薏米,但超有咬口! 个海鲈烧过偏咸,但佢配左个淡口既意大利饭,加埋烧过既鱼油香…同埋啲海藻!Yummy!

and

2) Pork Cheek in Tomato Sauce, Fourchette Potato

所有材料都炆得好淋呀😍😍! 其中洋葱系最好味既!
唯独个猪肉系淋…但未入味!

整体黎讲,呢间餐厅唔错,食物有水准 ,侍应都好细心好勤力
! worth to try and recommend!

#HappyMonthiversary
小麦面包
2016-07-20
庆祝纪念
纪念日
小麦面包
  • House Salted Brandade witg Soft egg
  • Sauce Hollandaise
  • Beef Pastrami
  • Mixed Green Salad
  • Parmesan Sauce
  • Pan Seared Seabass
  • Seaweed Pearl Barley Risotto
  • Pork Cheek in Tomato Sauce
  • Fourchette Potato