2024-07-08 671 浏览
间中想奖励下自己,发掘到啲靓餐厅两个人一千有找,都有类似omakase嘅套餐,性价比好高。酒渍鲍鱼好大只,质地软滑,略嫌酒味唔够浓,只有淡淡酒香。三文鱼、鲷鱼同赤虾作为套餐刺身都好厚切,有加分,三款都好新鲜,尤其钟意三文鱼好肥美,赤虾爽甜。杂锦鱼生他他同刺身新鲜度一样,有光泽有弹性,有少少紫苏花提味。和牛寿喜烧小锅有齐寿喜烧必备嘅配料,两大片和牛肉质都唔错,如果酱汁再浓味啲就更好。前菜拼盘摆盘好靓,炸蟹肉可乐饼热辣辣外脆内软,配清新嘅青椒仔系神来之笔。 合桃小女子份量俾得好慷慨,合核同鱼仔都炒得脆身好香口,甜甜地𩠌酒一流。 𩽾𩾌鱼肝酱多士搽薄薄一层已经好浓味,咸香惹味。 烧鳕鱼片脆到好似薯片咁,鱼香十足点沙津酱好好味。串烧非常出色,鸡翼外脆内嫩,肉汁爆棚到滴出黎,简单盐烧已经好美味,媲美日本专门串烧店。 汁烧茄子甜甜地,加少少樱花虾好香口,紫洋葱爽脆清甜。炭烧 A4 伊藤和牛表面烧得焦香,内里嫩红。 估唔到嘅系A4原来已经好甘香,油香同肉汁爆哂出黎,系今晚我最钟意嘅一道菜,物有所值。

酒渍鲍鱼好大只,质地软滑,略嫌酒味唔够浓,只有淡淡酒香。