2015-11-07 4143 浏览
因为工作关系,要去九龙塘上堂,又可乘机去揾食。通常去又一城,simplylife 系首选,但一来要排队,二来menu 成日都系𠮶啲,食厌了…今次就拣去Dan Ryan, 唔洗排队又坐得舒服。午餐有salad, pasta, steak 等 。餐牌仲提醒大家佢地serve American Portion~我同朋友都拣咗pasta, 跟洋葱汤,仲有佢地好好味嘅餐包同muffin。呢度嘅muffin 非常软熟,暖暖的,好好味。洋葱汤好味,配以梳打餠。Pasta 方便,我拣咗Carbonara, 朋友拣咗白汁肉丸蝴蝶粉。真系好大碟,加上系白汁,有大量忌廉同cheese, 所以真系好漏…好漏…白汁味道浓郁,唯烟肉粒少了点,如果多啲会更香。午餐$98 +10%, 食完饱到夜晚,不错之选!
因为工作关系,要去九龙塘上堂,又可乘机去揾食。
Halloween decorations
洋葱汤好味,配以梳打餠。
onion soup
bun & muffin
Carbonara
白汁肉丸蝴蝶粉
白汁味道浓郁,唯烟肉粒少了点,如果多啲会更香。

午餐$98 +10%, 食完饱到夜晚,不错之选!
onion soup
bun & muffin