2019-06-06
又系APM time,今次系三个女人一个墟,隔两日已经订定咗台,去到嘅时候都系等咗几分钟就安排入座啦。去正lunch hour真系好多人,订台系正确嘅~间舖几大,成个L型咁,有好多座位,宽敞明亮,最入面系落地玻璃望大街景。中午有午餐,亦可以散叫,选择多唔少。午餐可以有套餐,一人二人或四人,我哋拣咗三个一人餐,有晒头盘主菜同甜品,感觉都应该好丰富。原来个份量并不是想像中咁多,朋友嘅金边粉炒就已经很不够食。不过个椰汁鸡汤嘅鸡肉同菇都几多,个汤偏奶味浓,不很辣。有个朋友好喜欢食猪颈肉,由于menu冇图睇,最初以为个炒饭系大大嚿猪颈肉,结果摆到面前先发现系细粒到根本分唔到系咪猪颈肉嘅肉粒。先系呆一呆,然后得啖笑!个头盘虾饼有两细件,根本连女仔都唔够食。三个餐入面我呢个算系最真嘅啦,红咖哩都系好重奶味,有薯仔、辣椒,啲牛柳粒都勉强够𩠌一碗饭,唔会太淋,入味。最后,上多个侍应所讲嘅cheesecake ,唔好意思,我哋三个女人食过都唔觉佢有cheese ,只能算系一件cake,甚至个饼中间仲有碎冰未融。三个餐之后,钟意食猪颈肉嘅朋友觉得好唔抵,冇食到心头好,于是要求单叫个炭烧猪颈肉,跟咗个秘制辣汁
去正lunch hour真系好多人,订台系正确嘅~
中午有午餐,亦可以散叫,选择多唔少。
午餐可以有套餐,一人二人或四人,
我哋拣咗三个一人餐,有晒头盘主菜同甜品,感觉都应该好丰富。
原来个份量并不是想像中咁多,朋友嘅金边粉炒就已经很不够食。
不过个椰汁鸡汤嘅鸡肉同菇都几多,个汤偏奶味浓,不很辣。
先系呆一呆,然后得啖笑!
个头盘虾饼有两细件,根本连女仔都唔够食。
三个餐之后,钟意食猪颈肉嘅朋友觉得好唔抵,冇食到心头好,于是要求单叫个炭烧猪颈肉,跟咗个秘制辣汁,
份量总算叫做过得去,卖相一般,直到我哋一人一两件夹开,见到啲油脂,的确系一件猪颈肉啊~
不过唔知系咪因为师傅刀工好,切得好薄,食落好淋好软,而冇咗想要嘅炭烧效果。
三个女人的总结:餐可以唔使点,拎个大menu散叫应该仲实际。