2022-08-24 86 浏览
呢间系观塘apm嘅和风轻食店「一汁一菜」想试好耐啦,佢系源自日本概念嘅品牌,主打唔同嘅汤品同自家制日式小菜或咖哩饭,食物款式都几多,而且感觉好健康😌👍🏼apm呢间就冇得堂食,所以叫左外卖😛🔻选择左2️⃣个Set B $69, 包括有汤+一品料理+日本米饭🍚,饭可以转石窑面包/野菜沙律杯😸汤分别拣左🦞法式龙虾汤(+$10)龙虾味超级浓,而且仲食到粒粒龙虾肉系入面🍅意大利蕃茄蔬菜浓汤(配温泉蛋)蕃茄蔬菜浓汤都好开胃,入面捞埋粒温泉蛋食仲正😛🔻一品料理方面就拣左▪️蕃茄菠菜芝士鸡肉卷鸡肉几滑,中间有芝士同菠菜,点埋出面嘅蕃茄汁,好食又健康😙👍🏼▪️油扬豆腐黑豚姜汁烧豚肉唔肥,加上洋葱、豆腐、椰菜等做配菜,捞饭食唔错😻🔻食完成个餐觉得份量啱啱好,唔会好油腻/过饱,感觉好健康😋另外外卖等候时间好短,好快就打包好,啲食物亦包装得好妥善,唔会倒泻晒啲汤🤩值得一赞 😜
🔻
🦞法式龙虾汤(+$10)
龙虾味超级浓,而且仲食到粒粒龙虾肉系入面
🍅意大利蕃茄蔬菜浓汤(配温泉蛋)
蕃茄蔬菜浓汤都好开胃,入面捞埋粒温泉蛋食仲正😛
一品料理方面就拣左
▪️蕃茄菠菜芝士鸡肉卷
▪️油扬豆腐黑豚姜汁烧
豚肉唔肥,加上洋葱、豆腐、椰菜等做配菜,捞饭食唔错😻
2022-08-21
  • 法式龙虾浓汤