行过apm见到间新开嘅泰式餐厅,原来喺隔离但马屋嘅分支,机缘巧合之下,行亲和路线😛.餐厅采用自助形式,入座后出去counter度叫嘢食,所以无收加一😁泰妈妈鸡饭 $65泰妈妈喺采用青远鸡制作海南鸡饭,鸡胸肉无骨㗎,每口都可以啖啖肉,鸡皮仲带有透明啫喱🥰 配菜喺腌红萝卜白萝卜青瓜条,带点微酸好开胃🤩仲有冻冻哋嘅青瓜片喺底,爽口又清凉🥒唔好以为个菜心喺蚝油菜心,原来喺猪手汁菜心🤪唔会太浓味之余可以一试猪手味🤣有啲想食猪手餐🤣个油饭先正!睇返menu先知喺用咗金凤米,粒粒分明有咀嚼感,最好嘅喺食完唔会觉得好油腻🧐而枱上有3款酱料,包括猪手酱,姜蓉同埋秘制泰式辣酱。食鸡梗喺沾姜蓉同辣酱!姜蓉无咩味道,反而喺个辣酱好惹味😋因为一啲都唔辣,味道令我谂起好耐无食嘅麦记个辣鸡酱😂泰式冻奶茶嚟到一定要饮泰式冻奶茶!店员话喺用炼奶同花奶冲制而成,茶味较淡,味道甜到漏啊🤩最特别喺用个袋仔盛装住奶茶,记得支饮筒打斜放啊,咁先至可以饮到底之余又唔会阻住个把手位😉我就一开始唔识整,倒泻咗少少奶茶🤣🤣比隔离枱嘅人用奇怪目光望住🤣店员见到都好好咁过嚟帮手抹😂泰式芒果糯米饭 $50呢度采用泰国芒果,半个芒果好香好软熟,
泰妈妈鸡饭

泰妈妈鸡饭 $65
清远鸡

泰式奶茶

泰式冻奶茶
芒果糯米饭

泰式芒果糯米饭 $50
呢度采用泰国芒果,半个芒果好香好软熟,芒果味反而有啲淡,可能依家过咗个季节☀️
糯米饭面头喺淋上满满嘅椰汁,闻到已经好香嘅椰子味道,食落椰味好浓郁🤤
2019-12-04
泰妈妈鸡饭