2021-10-11 593 浏览
今日一心谂住早啲返到公司,完成埋手上份report,就可以安心放假,点知临出门口嘅时候,外边嘅风雨愈落愈起劲👀 搞到本来预备出门口嘅我,只好打退堂鼓改为home office… 咪以为我咁样就可以偷懒,对住屋企部notebook,不得不投降🧐 唯有放慢手脚,配合佢嘅慢运作🤪 我有个怪习惯,工作嘅时候都好少会主动去揾嘢食,不过今日有啲唔同,好想去买个 #苹果批(为偶像新歌自肥一吓)可惜探子回报楼下间饼店嘅苹果批已经卖哂👉🏻👈🏻 除咗失望仲可以点做🧐不过真系无谂过喺呢个狂风暴雨嘅星期五,居然有朋友打嚟话喺佢office附近揾到🙌🏻🙌🏻 其实早两个月朋友生日,我都买过同一款嘅甜品同人庆祝… 印象中都几好味㗎😚 今次第二次试食呢个由 A-1 Bakery Group 做出嚟嘅 #青森苹果批 感觉别其意义。首先讲个味道,虽然个批唔系新鲜焗起,但系真系估佢唔到个批上面嘅酥皮依然柔软松化,苹果肉唔会太甜,配合师傅特制嘅蜜糖,口感非常之丰富😉 不过听讲呢个甜品系限量发售,再做多几日就要拜拜啦… 想试嘅你哋,可以听日都去撞吓彩,到时再话比我知你嘅感觉❤️

2021-05-08
外卖自取