2016-05-02 2336 浏览
之前食过 I Kitchen, 都觉得几好食, 今晚黎试埋佢既姊妹餐厅 K2 Kitchen, 仲要有人请食饭, 期待呀...餐厅装修以黑白灰为主色调, 灯光较暗, 走型格路线的~~也很喜欢挂在墙身既白色动物头挂饰, 感觉好特别又不浮夸, 不竟是在工厂大厦内的餐厅, 坐位份外寛敞, 还有舒适既皮梳化, 坐得非常舒服~~ 牛肝菌榛子茸汤很喜欢饮较 Creamy 既汤, 入口阵阵香浓既牛肝菌味, 还食到细细既榛子粒, 非常有嚼口, 上面还配上松脆既饼干条, 点小小汤食仲正~~北海道甘虾伴芦荟沙律认识我既人也知我是一个海鲜控, 特别钟情于虾蟹的, 见到甘大只既虾, 我影左一张相已经一啖食左佢落肚了, 虾不单止大只, 而且肉质仲超鲜甜又爽弹, 但得一只真的到喉唔到肺, 好想食多几只呀!!原只波士顿龙虾龙虾开成两边, 龙虾肉上涂上薄薄一层牛油及配上小小松露去烤焗, 卖相吸引, 肉质厚实又弹牙, 虾膏又够肥美, 好满足呀~~焗墨汁海鲜饭呢个海鲜饭非常丰富, 底是黑黑的墨汁饭, 上面放满了带子, 虾, 扇贝, 青口及鱿鱼, 旁边还有沙律酱用作增添鲜味, 碟边还配上伴菜, 视觉感一流~~我试了带子,
餐厅装修以黑白灰为主色调, 灯光较暗, 走型格路线的~~
焗墨汁海鲜饭

我试了带子, 没有因为烤焗而变得干身, 仍旧保持原有既鲜味, 而墨汁饭还加入三文鱼和蕃茄粒, 令不喜欢食饭既我都食了几啖, 因我只喜欢食多料一起煮既饭, 啱晒我~~
蜜桃橙梳打特饮
蜜桃橙梳打特饮
今晚既特饮是普普通通一杯蜜桃味+橙味既汽水, 只是解渴, 哈哈~~
多谢那好客既朋友呢餐!! 我下次也带你去食其他好野...