2019-04-15
Lunch后要去湾仔做野,咁岩妈妈出左市区,就约佢去叹个靓lunch ☺️☺️ 已经唔系第一次黎ninety’s, 不过之前只系黎饮左杯咖啡,已经觉得好唔错,想试埋dinner or lunch,今日终于有机会💋小店唔大,得十张枱左右。食物选择唔多,但真系好aussie风,同澳洲d cafe menu好似👌🏻Citrus & Fig Salad 🥗 $128望落全碟都系得绿色既菜,好似好dry?食落配料都唔少,有无花果、炒香过既合桃、提子、蓝莓同藜麦,营养价值十分高👍🏻有藜麦就唔怕唔饱肚☺️沙律菜有羽衣甘蓝同菠菜,新鲜👍🏻沙律酱似系yogurt咁,唔会太重味同比较健康🉐PIGGY PIGGY 🐷🍔 $148第一次食burger系配红菜头同青苹果🍏😂味道又几夹㖞👌🏻猪扒十分厚身得黎,肉质一d都唔硬,半肥瘦,我觉得岩岩好但妈妈觉得太肥,煎得好香口配左酸味较重既青苹果令带有脂肪既猪扒既油腻感即时降低👍🏻面包超级松化,咬落去好有空气感,外层烘得又够脆,食晒成个Burger都唔会觉得好饱🉐🉐Flat White $42 可以拣choco or Fruity flavour. Choco会浓d,frui
小店唔大,得十张枱左右。
Citrus & Fig Salad 🥗 $128
望落全碟都系得绿色既菜,好似好dry?
有藜麦就唔怕唔饱肚☺️
沙律菜有羽衣甘蓝同菠菜,新鲜👍🏻
沙律酱似系yogurt咁,唔会太重味同比较健康🉐
PIGGY PIGGY 🐷🍔 $148
第一次食burger系配红菜头同青苹果🍏😂
味道又几夹㖞👌🏻
配左酸味较重既青苹果令带有脂肪既猪扒既油腻感即时降低👍🏻
Flat White $42
可以拣choco or Fruity flavour. Choco会浓d,fruity会淡d
每款咖啡都会跟唔同既干果,一路饮咖啡一路食,更能突出咖啡既味道
Flatwhite配既系蓝莓干,Latte配既系杏仁
十分有心思同诚意🉐🉐🉐
咖啡店位置唔多,容纳到二十人左右,lunch hour同weekend都会full,lunch hour无得book枱,有机会要排队喔。
Open kitchen透明度高,感觉好卫生👍🏻
推介🉐🉐