2012-03-07 7 浏览
好友生日, 一行5人7时正到达, 安排坐在一张靠近有180度全景的圆枱, 再一次觉得香港夜景真美. 星期二晚, 客人只得4 台.餐厅经理为我们推介了一支$550既白酒(忘记名字), 够fruity, 唔dry, 不错, 但仍略为觉得有点贵. 两盘面饱好够热, 又好好味.因我唔吃生蚝, 只系知道朋友话好新鲜, 有海水味. 我就吃蛏子, 非常新鲜,味道唔错.龙虾汤系我既极力推介, 有虾, 带子,青口同埋蚬, 好好味.汤浓.pizza尚算可以, 无咩特别, 都好脆.牛都ok, 好箖.蚬肉pasta亦系我推介, 蚬肉够鲜, pasta充满著蚬肉味, 加上配上蘑菇酱汁, 味道很好.因我不太喜欢甜品, 朋友话唔错wor, 但听餐厅经理讲, 佢地请左一位出名甜品总厨做,应该有保证.服务一般, 可能无咩客, 有两位侍应不停研究手机, 叫佢地5分钟先有反应.
星期二晚, 客人只得4 台.

两盘面饱好够热, 又好好味.

pizza尚算可以, 无咩特别, 都好脆.

牛都ok, 好箖.

2012-03-06
庆祝纪念