2016-06-06
友人一向奉行多菜少肉, 健康D又环保D. 所以今日去食BBQ我地都叫咗好多蔬菜类. 虽然呢间系做川式串烧, 但唔会清一色净系得辣辣肉串, 而系有好多唔同款式可以选择!我地叫咗都好多食物, 比较喜欢的如下:- 烧日式一口甜薯 - 甜薯系一口一粒, 个皮好薄, 黑忟忟外表一D都唔吸引, 食落就有惊喜! 里面系香软甜薯肉, 系甘甜的味道, 一粒连皮食, 咬落去暖暖地, 口感好好而且味道一流! 我会比个5*- 烧四季豆 - 一串都有好多条, 四季豆沾上四川粉同孜然粉好惹味, 咬落脆卜卜又唔会干- 烧菠萝 - 厚切菠萝连皮烧, 咬落暖心而且好多汁, 系超香甜的菠萝味, 我同友人都好钟意- 烧车厘茄 - 车厘茄平平无奇, 但原来用来烧系好好味, 烧完的车厘茄里面个心软棉棉, 咬落去D茄汁流晒出来, 酸酸地好易入口- 原条烧黄立仓 - 鱼皮烧到香脆, 鱼肉都好够鲜味软滑, 佢配埋柠汁同埋酸甜汁, 我自己觉得加埋D汁更清新好味!其它食物都烧得唔错, 虽然食紧BBQ, 但自我感觉非常健康, 大家都不妨可以试下多菜少肉餐单啊~!
我地叫咗都好多食物, 比较喜欢的如下: