Morton's of Chicago

2018-09-26 3666 浏览
今日系屋企人生日,所以我地一齐去左以间我认知中全港数一数二既扒房食Dinner, 坐底无几耐,已经送上Morton 驰名既洋葱包,一如既往都系暖暖既,外脆内软,加上香喷喷既洋葱味,为美好既晚餐展开序幕我地前菜叫左 Lobster Cocktail, $235食得出Lobster新鲜弹牙,唔洗配sources 个虾味已经好唔错,不过份量略少前菜仲叫左 Baked Morton’s Prime Ocean Platters, for 2, $560有齐最美味既焗烟肉带子,珍宝蟹饼,焗蚝,同焗大虾。当中最欣赏蟹饼,轻轻切开,仲可以见到一梳梳既蟹肉,而且味道鲜甜,必食之选!之后主菜我地分别叫左Centre Cut Prime Ribeye, $ 728 同 Bone in Ribeye, $ 748Ribeye 用烧既方式煮系最最好食既,经过高温一烧,牛肉同油脂既香气喷发出黎,好夹好好味,而且Morton好识得控制肉入面既熟度,绝对符合客人既要求,做到外带微焦,内𥚃软嫩,非常好食最后又点少得甜品呢,食左咁多肉,我地决定叫个清新d ge Key Lime Pie, $ 130以个正,青柠既微酸帮

我地前菜叫左 Lobster Cocktail, $235

Lobster  Cocktail

Baked  Ocean  Platters

Ribeye 用烧既方式煮系最最好食既

Centre  Cut    &  Bone  in  Ribeye

Bone  in  Ribeye

以个正,青柠既微酸帮我地食得油腻既口腔带来一抹清新,亦为我地今晚划上完满既句号

Key  Lime  Pie

Baked  Ocean  Platters