2021-02-21
今日嚟咗观塘行街,知道工厂大厦应该有唔少美食,行行吓就发掘到呢间法日Fusion菜,于是决定去食餐好☺️香蒜辣蟹肉意粉 ($98)- 一上台就闻到阵阵嘅香味, 而且卖相吸引,有一粒粒蟹籽布满系意粉嘅表面,望到已经留晒口水- 意粉嘅调味非常出色,浓香微辣,令人想一啖接一啖;配料都好丰富有鲜味嘅蟹籽同蟹肉,仲有画丽点睛嘅辣椒同蕃茄仔😍食完仲想encore多一碟法式甜薄饼配意大利gelato - 士多啤梨 ($98)- 甜薄饼非常高质,薄身脆口,脆身得嚟不失少少软绵嘅感觉,gelato冰甜软滑,入口香甜,非常好味😆- 值得一赞嘅系士多啤梨酱,酸酸甜甜,非常开胃,仲有士多啤梨一齐食,幸福指数倍增😆伯爵茶拿铁 Earl Grey Latte- 伯爵茶茶味非常突出,每啖都品尝到Earl Grey嘅茶香,咖啡底都唔错,两者配搭好match,而且职员仲好有心思用茶叶作点缀,别有一番特色😋杂果沙冰 Smoothie (Blueberry Yogurt)- 呢个Smoothie非常有惊喜,酸甜度恰到好处,饮落透心凉,超级开胃,同主食都非常之配搭,而且仲可以食到少少蓝莓,饮品一流👍🏻餐厅设计得好雅致,好有外国
香蒜辣蟹肉意粉 ($98)
法式甜薄饼配意大利gelato - 士多啤梨 ($98)
伯爵茶拿铁 Earl Grey Latte
餐厅设计得好雅致,好有外国风情,睇得出餐厅老板嘅用心经营,而且啲员工好nice,会主动介绍有咩好食,真心唔错,整体嚟讲,食物质素高,用餐环境好,系个优质嘅体验☺️