2020-05-21
#cassiegokowloontong-今日为大家介绍一间九龙塘隐世法式餐厅,食物环境水准一流,非常适合生日饭或者周年纪念黎庆祝。依度嘅主厨毕业于法国巴黎蓝带厨艺学校,一直醉心于研究法国菜的美学,每道菜都为客人带黎感官享受,碟碟都好好食!💙-餐厅位置系又一村会所嘅后面,瘦编系九龙塘站行过去大约10分钟左右,唔算太难揾。前菜叫左碟蕃茄凯撒沙律,啲蕃茄片好好食,系有特别腌制过,酸酸甜甜,到依家我仲回味紧阵味,真系好特别!另外仲有一碟徳国肠拼盘,开头谂住都系普通嘅肠,一咬落去,肠身软弹,仲有完美的脂肪和肉比例,原来香肠系可以咁好食!😋-主菜分别叫左加拿大猪鞍配苹果酱同鲈鱼。猪鞍肉质好嫩滑,充满肉汁,散发出少少油脂感。鲈鱼好新鲜,煎到个皮好金香。啲配菜有芦笋、番茄仔等都好好味。睇得出大厨系好用心制作。价钱两个人都系大约$500,就可以食到咁高质嘅法国菜。👍🏿👍🏿👍🏿-味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4)抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4)回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4)-➡️ 原艺 (九龙塘)📍 九龙塘海棠路66号女青雅舍地舖-IG: @cassiecwy/ @cassiegetfatFB: @cassiegot
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4)
抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4)
回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4)
➡️ 原艺 (九龙塘)
📍 九龙塘海棠路66号女青雅舍地舖
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat