2020-02-04
-进驻左新界西嘅我,今日晏就去左元朗好热闹嘅又新街揾食啦!去元朗食晚饭多选择就系人都知,但系食午饭又有咩好选择呢?我揾到依间又平又靓嘅孖宝去骨海南鸡饭。😆-叫得「孖宝海南鸡饭」,顾名思义就系主打去骨海南鸡饭,配以浓郁黑酱油、姜蓉及辣酱,绝不马虎。啲鸡肉皮薄肉嫩,油饭爽口、油度适中,仲食得出油饭独有的蒜香!除左食去骨海南鸡饭,第二个餐叫左去骨口水鸡饭,口水鸡集麻辣鲜香爽嫩于一身,不过唔系好食到辣嘅我,就落少少酱料,但都同样美味,非常开胃,送饭一流!🐔-午餐set($44)会包埋足料老火汤,无味精,当日嘅汤系南瓜扁豆鸡脚汤,好好饮!餐厅里面仲有好多选择,例如鱼香肉饼饭、咖哩鸡饭及咖哩猪扒饭等,实有一款岩你!特别要讲,依度嘅职员好nice好亲切,好有街坊嘅感觉,令到你觉得好温暖。😍-味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食评分▶️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回购评分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 孖宝去骨海南鸡 (元朗)📍 元朗又新街27号地下1号舖
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食评分▶️️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回购评分▶️️️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 孖宝去骨海南鸡 (元朗)
📍 元朗又新街27号地下1号舖