2020-06-23 44 浏览
#cassiegoyuenlong-鸡蛋仔作为香港街头小食嘅表表作,其实系街边周围都有得食,但系好食嘅真系要特别揾,因为唔系间间都有即叫即整~我至爱都系食妈咪鸡蛋仔,佢已经连续五年获得米芝莲街头小食推荐的香港妈咪鸡蛋仔,好彩妈咪鸡蛋仔分店极多,旺区嘅尖沙咀、旺角、湾仔、铜锣湾等都有,所以唔洗惊揾唔到。店内长期最热门的口味系原味、粒粒朱古力、芝士、紫薯番薯,份量大、外酥内软Q,滋味相当不错。👍🏿-今日去食我就叫左紫薯番薯同牛油果朱古力味,牛油果朱古力味系选用新鲜原个牛油果打成蓉,相当足料,再加上粒粒朱古力增加口感,营造出半流心效果,一咬落口就有双重滋味!另外紫薯番薯一定系港女至爱啦,里面有香甜紫薯入口软滑,加埋黄心蕃薯好咬口,紫薯与黄心蕃薯互相融和,散发出浓浓蕃薯香味!😍-依家仲愈黎愈多饮品选择,我拣左期间限定嘅香甜紫薯牛乳特饮外,仲有手调日式抹茶系列嘅宇治抹茶牛乳豆花,Yummy!😋-味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ 妈咪鸡蛋仔 (元朗)📍 元朗教育路1号元朗千色汇地下21号舖-IG: @cassiecwy/ @cassi
#cassiegoyuenlong
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ 妈咪鸡蛋仔 (元朗)
📍 元朗教育路1号元朗千色汇地下21号舖
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat