2021-08-12 1201 浏览
前排适逢Cheesecake Factory 搞左个Cheese Cake Day,所有芝士蛋糕半价,于是今日就去买左几款开心Share。接近30款不同口味的芝士蛋糕,原价$80-82,虽然真系几大件,但都觉得几贵下,所以真系要讲句多谢老细。.唔知系返公司路途遥远还是公司雪柜唔够冻,有少少蹋左,唔知会唔会影响蛋糕唔感及味道。芒果青柠芝士蛋糕我无试到,但同事评价系「难食」同非常甜。柠檬红桑子忌廉芝士蛋糕同事觉得好味,但我觉得红桑子的味道有点似药水。咸焦糖芝士蛋糕食得出有咸味,但系食多几啖都觉得好甜。菠萝翻转芝士蛋糕呢个我拣选的口味最好食,甜之中比较清新,仲有菠萝馅,口感最丰富。.虽然今次同事对芝士蛋糕评价都系负皮,而我亦知呢间Cheesecake Factory系美心集团旗下既,不过呢间系美国过江龙,我之前在外国食过晚餐系唔差既,餐厅食物份量几大份,所以当年都无叫过甜品,唔知外国同香港食物质素有无差别。

芒果青柠芝士蛋糕

芒果青柠芝士蛋糕
我无试到,但同事评价系「难食」同非常甜。
柠檬红桑子忌廉芝士蛋糕

柠檬红桑子忌廉芝士蛋糕
同事觉得好味,但我觉得红桑子的味道有点似药水。

咸焦糖芝士蛋糕
食得出有咸味,但系食多几啖都觉得好甜。
菠萝翻转芝士蛋糕
2021-07-30
15 分钟 (外卖自取)
下午茶