2020-11-14
假日又系时候食好西! 今日一行四人去The Cheesecake Factory, 呢个位旧址系戏院, 所以呢间餐厅占位好大, 好宽敞。不过灯光就好暗, 坐坐下坐到好眼训。😴皇家焦糖咖啡 - 叫咗SKIMMED MILK, 但唔记得焦糖咖啡有CREAM 好饮泡沫咖啡 - 唔知点解泡沫咖啡D 泡系塌O既 🤷♀️香脆蟹肉球 - 一口SIZE, 香脆, 里面好多蟹肉丝, 加埋个芥末酱, 好食! 街旁小汉堡 - 生菜同青瓜放喺旁边, 随个人喜好而放, 我哋都觉得好细心! 而且中间汉堡扒好松同浓味! 好食! 因为呢度O既CHEESECAKE 出名比较大件, 所以我哋叫咗2 件蛋糕4 个人SHARE, 事实证明呢个决定系非常正确的。GODIVA® 朱古力芝士蛋糕 - 成件蛋糕都系朱古力, 质地好实, 好难切开! 一入口满满O既朱古力, 甜而不腻, 大满足呀! 忍唔住食完一口再一口! 仲要加埋CREAM TIM! D CREAM 好柔软, 好SOFT, 唔甜, 如果唔系怕肥, 真系想食晒D CREAM 佢呀! 不过呢个就似朱古力蛋糕多D, 冇乜芝士味! 唔知系咪D 朱古力味已经盖过芝士味。睇下!
泡沫咖啡 - 唔知点解泡沫咖啡D 泡系塌O既 🤷♀️
睇下! 里面全剖都系朱古力! 好实!
无敌红丝绒芝士蛋糕 - 外面系一层CREAM, 里面系一层芝士蛋糕同JAM, 系减少咗芝士蛋糕O既腻感。不过食食下, 加埋出面层CREAM (白朱古力?)感觉漏过个朱古力芝士蛋糕。而同行O既细味就超级称赞呢件蛋糕, 应该系呢件蛋糕不是我喜欢O既口味吧!
另外, 想讲讲
1) 我哋本身叫咗咸点同甜点, 落单后先想起甜点后上, 咁同返落单O既店员讲, 原来本身佢已经好细心咁安排咗!
2) 埋单时我哋俾咗张信用卡个职员, 之后我哋等咗超过10 分钟都未搞掂, 仲揾唔返果个职员TIM! 之后我哋揾另一个职员问, 佢都揾咗一阵先揾返果位职员, 然后果个职员O系围裙个袋度拎返张卡同单我哋。我哋唔明点解要搞咁耐! 呢方面要改善!
整体嚟讲, 呢度O既芝士蛋糕真系无敌, 有20+ 款俾客人拣, 食物质素都好好, 价钱中上。餐厅装修有8 成同美国O既一样, 可能因为咁, 灯光真系有D 暗! 如果可以光D 就好了!
下次如果再想食芝士蛋糕, 我一定会再去的!