2023-06-06 17 浏览
夏天来到,我哋去咗西贡游山玩水,出完海之后,就黎到NN coffee,chill下享受午餐,餐厅日系木色装修,轻松舍意,而且食物质素高,我哋点左几款食饭,包括烟三文鱼焙茶渍丼、明太子玉子烧、京都抹茶丸子布丁同抹茶鲜奶,每样都令人回味无穷✨。🍚 烟三文鱼焙茶渍丼,呢个丼饭啲份量好足够,而且烟三文鱼好鲜美,焙茶渍有啲微微甜,令味道更加丰富。🍳 明太子玉子烧:个烧蛋好滑好嫩,加上明太子嘅咸香味,好开胃,啱晒个夏天食。🍡 京都抹茶丸子布丁:呢个甜品真系好靓啊!抹茶丸子好弹牙,同布丁一齐食,口感好丰富,加上抹茶嘅香味,好够味!🍵 抹茶鲜奶:呢杯抹茶鲜奶好滑身,抹茶嘅苦甜味同鲜奶嘅甜味融合得好平衡,好好饮。总括嚟讲,呢度嘅食物真系好好食,啲份量又足够,环境舒适,最啱放松心情。下次有机会,一定要再去。