2024-04-12
难得放假同friend一齐嚟体验吓围炉煮茶🍵围炉煮茶套餐-佢有几个套餐可以选择,我哋拣咗一个基本嘅set 🫡呢个set包埋肥牛煲🐮或者系鸡煲🐥、粟米🌽丸、花生、番薯🍠、棉花糖仲有一啲柑橘🍊、嘢饮重点想推介嘅有以下几项:1.鸡煲🐔呢个鸡煲嘅味道唔似平时嘅重口味嘅鸡煲,反而汤底系用咗清汤,但系都有啲味道都鸡有鸡味,味道比想像中好👅2.番薯🍠最开始见到番薯得两个将佢分开咗四旧,呢个系最尾喺摆喺炭火隔离烧,估唔到都几好食啱啱我有一阵香味同埋好甜,可以体验到自然嘅香甜,值得一试👍🏻😋3.经典不败之棉花糖🍬用𠮶个炉去烧棉花糖🍭,好好食火候好4.西柚梳打🍊呢杯嘢饮应该系佢间餐厅自己整出嚟嘅梳打水同埋加咗一两块嘅柚子蜜都几fresh ,夏天饮一流5.茶🍵围炉煮茶嘅其中一个重点梗系茶啦,我哋拣咗桂花乌龙茶,一路摆喺炉到烧住一路饮热热嘅奶茶好舒服😌环境方面:之前都嚟过两次一次系平日嘅时间嚟就比较少人啦,感觉气氛就超啲同埋多啲位可以拣嚟坐😝仲有一次就系星期六日好多人,甚至连餐具或者系碗都唔够,影响体验嘅感觉😵💫呢间餐厅算系比较靠近大山嘅地方,比较多蚊🦟可能要带蚊怕水,如果唔系容易被蚊咬到🥲小总结:重点推介
围炉煮茶套餐-
佢有几个套餐可以选择,我哋拣咗一个基本嘅set 🫡
重点想推介嘅有以下几项:
1.鸡煲🐔
2.番薯🍠
3.经典不败之棉花糖🍬
用𠮶个炉去烧棉花糖🍭,好好食火候好
4.西柚梳打🍊
5.茶🍵
环境方面:
小总结:重点推介鸡煲同埋烧棉花糖食,整体嚟讲如果系平日时间嚟玩就几开心😆😆😆