2024-06-10
早2日终于同朋友去左佢想试好耐既意大利🇮🇹餐厅,叹左个chill级正既lunch😋我哋坐低咗冇耐,店员就拎咗盘香喷喷、热辣辣嘅面包俾我哋,面包款式共有两种,一款质感松软麦香重、一款脆卜卜好香口!枱边仲放左黑醋、橄榄油俾我哋点包食添!我地叫左2个🌟POWER LUNCH 🌟呢个lunch系12pm -2:30pm先有🟧1 starter + 1 pasta / pizza $178🟧1 starter + 1 main course $ 198▫️starter我哋都拣咗餐汤,是日餐汤系芝士鹰嘴豆汤;鹰嘴豆本身豆香浓郁兼带有甜味!煮完之后汤汁馥郁又醇厚,味道微甜又带甘,加埋满满芝香,实在好有质感!▫️PIZZA CAPRICCIOSAPizza配料包括有:马苏里拉芝士、黑橄榄、朝鲜蓟、火腿同蘑菇;呢个pizza批底唔厚馅料多,批边超脆批心软,芝味香浓拉到丝,加埋大大-块滑嫩嫩既火腿同爽脆蘑菇系面,真系口感多重,层次丰富!▫️主菜升级左-✨LATAGLIATA✨+ $118牛扒上枱嘅时候已经系切咗粒,唔使自己切真系好方便!而且烹调嘅火候控制得好好,啱啱好系我想要熟度👍🏻微微嘅焦香+浓郁嘅牛味、粉
我地叫左2个🌟POWER LUNCH 🌟
呢个lunch系12pm -2:30pm先有
▫️starter
我哋都拣咗餐汤,是日餐汤系芝士鹰嘴豆汤;
▫️PIZZA CAPRICCIOSA
▫️主菜升级左-✨LATAGLIATA✨+ $118
牛扒上枱嘅时候已经系切咗粒,唔使自己切真系好方便!
而且烹调嘅火候控制得好好,啱啱好系我想要熟度👍🏻微微嘅焦香+浓郁嘅牛味、粉嫩嘅颜色再加上嫩滑多汁既口感,绝对系完美丫‼️🫰🏻🫰🏻
配菜薯仔烤到外脆内软,都几好食!
套餐本身已经包咗咖啡☕️或茶☕️,我哋拣咗各要一杯。
我地另外仲加多左个✨Chef’s dessert✨ $38
是日✨Chef‘s dessert✨系焦糖挞配吉士忌廉!呢个甜品真心超正😍
冰冻奶油质感既焦糖挞内馅幼滑,挞皮酥脆,超重焦糖香,我同朋友对佢都-试难忘🙌🏻
🌿Divino Patio Ristorante Bar Pizzeria
📍湾仔港湾道28号湾景中心大厦Brim 28 1楼11号舖
港铁会展站A1出口,步行约2分钟
#湾仔#湾仔美食#会展#香港意大利餐#Alfresco #Pizza #DiVinoPatio