2017-10-16 3126 浏览
系北角经过明园西街好多次,但呢间餐厅就真系少见,因为比一啲建筑物遮住咗,食完之后不禁俾个like呢间真系搞到我有兴趣来多次最近好少食到价钱唔太贵又好食嘅西餐。成日都觉得用个锅装住嘅嘢食其实真系几特别,热辣辣吾多讲,牛柳粒真系好软稔镬味重,仲有我最爱既薯蓉,底下既酱汁多到可以话系汤浸牛柳粒薯蓉,咁多汁食落口就吾会dry。黄金鱿鱼圈就真系唔系几脆,仲要有黄金两个字真系谤张左,鱿鱼圈食落去好硬,真心唔新鲜,外皮一食就会跌出黎不过薯角就pass,起码仲系热热地,薯香亦是不俗的,但整体比鱿鱼圈拉低分数。呢个饭真系不得了,一黎到已经闻到劲香黑松露味,啱晒我哋呢啲黑松露控,啲意大利饭都好烟韧好正宗。酱汁调和得刚好,唔会俾人好腻嘅感觉,夸张啲讲可以话每一粒意大利粉都有黑松露酱汁,好均匀所谓既三重奏有玫瑰、柠檬、辣味,三款当中我觉得玫瑰系最好食,小小甜配上脆脆地嘅鸡翼好正,柠檬𠮶只我觉得似蜜糖味多啲,同鸡翼都几夹,可以当自己食紧蜜糖鸡翼,辣味戈只就麻麻地。杯嘢饮嚟到𠮶阵真系吓咗一跳,点估都估唔到水果茶会咁大杯入面有齐晒唔同款嘅生果例如奇异果、士多啤梨等等,饮落去有清清地嘅水果味,成个感觉好fresh。成
呢间真系搞到我有兴趣来多次
最近好少食到价钱唔太贵又好食嘅西餐。

铁锅黑菌牛柳粒

脆炸黄金鱿鱼圈配薯角

黑松露野菌烩饭

鸡翼三重奏

杯嘢饮嚟到𠮶阵真系吓咗一跳,点估都估唔到水果茶会咁大杯
手工水果茶

成日都觉得一杯饮品上面有间餐厅嘅名系一件好窝心嘅事,饮品既种类可能会一间西餐厅都差唔多,但一加上餐厅嘅名你就会有更深刻嘅印象,薄荷朱古力嘅薄荷味都算几重,但朱古力有点儿偏甜,如果淡返啲就唔错。
薄荷朱古力
庆祝纪念