2023-10-10
呢一间海鲜蒸锅我个friend同我讲左好多次🤣🤣不停同我讲「你真系要试下!好好食㗎!」🤨然后我都系抱住个咩都试下嘅心态去食😂点知。。。真系超级好食,仲要唔贵!我拣左龙虾肉蟹个set,每位都系$288 (+服务费)包晒蒸海鲜+八宝饭+炖汤同埋糖水👍🏻🤩真心正!全程都会有店员帮手蒸海鲜同计时,我哋就系净系负责食😆佢仲要系用蒸馏水蒸海鲜,保证蒸嘅过程都系卫生👍🏻👍🏻虽然间铺嘅门面唔吸引,但系真系劲高质🫶🏻力推!1️⃣✨蒸海鲜🦞🦐🦀✨[🅁🄰🅃🄴 5/5]啲海鲜真系劲新鲜鲜甜😋虽然啲海鲜基本上系每人一至二只左右,就咁睇好似得好少,但食落又觉得几饱,最紧要系好食!❤️保守派嘅我除左个鲍鱼系拣左果皮蒸,其他海鲜我都拣左用金银蒜蒸😂听闻清蒸好似仲好食,更加食到海鲜嘅鲜味,下次可以试下😆🫶🏻2️⃣八宝饭👍🏻😍(第7页有片!!!)[🅁🄰🅃🄴 5/5]八宝饭嘅配料系可以自己拣嘅!我就拣左秘制鸡软骨肉饼,柱侯牛粒&莴笋&沙嗲猪颈肉&豉汁排骨&榄菜四季豆&酱油渍牛脷&豉汁排骨,我个人就觉得榄菜四季豆好值得点,佢简直升华咗成个饭😂令到捞个饭𠮶阵劲香,见到条片真系隔住个mon都闻到阵饭味🥹❤️其他配料都好入味,尤其系牛脷😋so
1️⃣✨蒸海鲜🦞🦐🦀✨
[🅁🄰🅃🄴 5/5]
2️⃣八宝饭👍🏻😍(第7页有片!!!)
[🅁🄰🅃🄴 5/5]
八宝饭嘅配料系可以自己拣嘅!我就拣左秘制鸡软骨肉饼,柱侯牛粒&莴笋&沙嗲猪颈肉&豉汁排骨&榄菜四季豆&酱油渍牛脷&豉汁排骨,我个人就觉得榄菜四季豆好值得点,佢简直升华咗成个饭😂令到捞个饭𠮶阵劲香,见到条片真系隔住个mon都闻到阵饭味🥹❤️其他配料都好入味,尤其系牛脷😋so yummy!!
3️⃣炖汤+糖水🫶🏻😋
[🅁🄰🅃🄴 4/5]
呢个鸡脚节瓜炖汤,一饮就知无落味精,好鲜甜👍🏻啲鸡脚仲要煲到劲𣺉😍木瓜雪耳糖水就相对清淡啲,可能食到最后已经太饱😂所以无咩感觉,但我会比较钟意个炖汤多啲😋
要注意呢一间舖系冇得Walk in 㗎,要预早book啊,因为都真系几Full🫣佢全日净系分左2个时段,分别系下午5:30至8:15,同埋下午8:15至11点,朝早嘅时间我相信系佢地用左好多时间准备食材🥺👍🏻👍🏻所以净系开放晚市❤️